Karfiol pizza
Ez egy szuper egészséges alternatíva a hagyományos pizzához. A karfiolos pizzatészta alacsony szénhidráttartalmú, így beilleszthető a diétás étrendekbe is. A feltétet hozzáadása szerint variálható az ízvilág.
Hozzávalók
pizzatészta
- 1 ks közepes karfiol
- 50 g reszelt mozzarella
- 30 g parmezán
- 1 ks tojás
- 1 Csomag pizza fűszerkeverék
pizza feltét
- 100 g reszelt mozzarella
- 100 g sonka
- 1⁄2 ks piros paprika
- 50 g gomba
Eljárás
Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A karfiolt reszeljük le, majd enyhén sózzuk és 2 perc alatt mikrózzuk meg. Hagyjuk kihűlni.
Sajtoljuk ki a felesleges vizet egy konyharuhával.
Keverjük össze a karfiolt a mozzarellával, a parmezánnal, a tojással és a pizza fűszerrel egy tálban.
Formáljunk pizzatésztát a karfiolos masszából a készített tepsin. Helyezzük a sütőbe, és süssük 20 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül.
Vegyük ki a tepsit a sütőből, majd helyezzük rá a választott feltétet. Ezután szórjuk meg reszelt mozzarellával.
Süssük további 10 percig, vagy amíg a sajt meg nem olvad és aranybarnára nem sül.
Hagyjuk néhány percig hűlni mielőtt felszeleteljük.