HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Queven

Karfiol sütőben

Egy különleges, mégis egyszerű és ízletes fogást szeretnék veletek megosztani, melyet a minap készítettem el a családomnak. A Karfiol sütőben remek megoldás lehet, ha valami különöset és egészségeset szeretnénk az asztalra varázsolni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál finomra vágott friss rozmaring Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A karfiolt alaposan mossuk meg, majd vágjuk kis rózsáira. Ezt követően egy nagy tálba tegyük a karfiolrózsákat és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót.

2. Lépés

Ügyeljünk rá, hogy ne spóroljunk az olajjal, hiszen ez adja meg a karfiolnak a kellően roppanós, aranybarnán pirult külsőt. Az olivaolaj mellett ajánlom a köményt és a pirospaprikát is bőkezűen használni, mert ezekkel az ízekkel válik igazán különlegessé a fogás.

3. Lépés

Alaposan keverjük össze az összetevőket, hogy minden egyes rózsa bevonódjon az olajjal és a fűszerekkel. A karfiolt sőtjük egy sütőben sütőpapírral bélelt tepsibe és sütjük 180 fokon 25-30 percig, vagy amíg a karfiol szépen megpirul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új