Forrás: Pixabay: Queven
Karfiol sütőben
Egy különleges, mégis egyszerű és ízletes fogást szeretnék veletek megosztani, melyet a minap készítettem el a családomnak. A Karfiol sütőben remek megoldás lehet, ha valami különöset és egészségeset szeretnénk az asztalra varázsolni.
Hozzávalók
- 1 Közepes méretű karfiol
- 3 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1⁄2 teáskanál finomra vágott friss rozmaring
Eljárás
A karfiolt alaposan mossuk meg, majd vágjuk kis rózsáira. Ezt követően egy nagy tálba tegyük a karfiolrózsákat és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót.
Ügyeljünk rá, hogy ne spóroljunk az olajjal, hiszen ez adja meg a karfiolnak a kellően roppanós, aranybarnán pirult külsőt. Az olivaolaj mellett ajánlom a köményt és a pirospaprikát is bőkezűen használni, mert ezekkel az ízekkel válik igazán különlegessé a fogás.
Alaposan keverjük össze az összetevőket, hogy minden egyes rózsa bevonódjon az olajjal és a fűszerekkel. A karfiolt sőtjük egy sütőben sütőpapírral bélelt tepsibe és sütjük 180 fokon 25-30 percig, vagy amíg a karfiol szépen megpirul.