HIRDETŐ

Karfiolpüré

A karfiolpüré egy könnyű, egészséges és ízletes alternatíva a hagyományos krumplipüréhez. Frissítő, krémes textúrája és finom ízvilága remekül illik húsok mellé, de akár önállóan is tálalható. A recept egyszerű, gyorsan elkészíthető, és finom étel készül belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 2 ek vaj Hozzáadott
  • 120 ml tej Hozzáadott
  • 1 kk Hozzáadott
  • 1 kk őrölt fehér bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük (kb. 15-20 perc).

2. Lépés

A főtt karfiolt alaposan lecsepegtetjük, majd egy tálba téve a vajjal, a tejjel, a sóval és borssal összeturmixoljuk.

3. Lépés

Ha szükséges, további sóval és borssal ízesítjük.

4. Lépés

Tálaláskor ízlés szerint szórhatunk rá aprított petrezselymet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új