HIRDETŐ
Karfiolpüré
A karfiolpüré egy könnyű, egészséges és ízletes alternatíva a hagyományos krumplipüréhez. Frissítő, krémes textúrája és finom ízvilága remekül illik húsok mellé, de akár önállóan is tálalható. A recept egyszerű, gyorsan elkészíthető, és finom étel készül belőle.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 ks közepes méretű karfiol
- 2 ek vaj
- 120 ml tej
- 1 kk só
- 1 kk őrölt fehér bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük (kb. 15-20 perc).
2. Lépés
A főtt karfiolt alaposan lecsepegtetjük, majd egy tálba téve a vajjal, a tejjel, a sóval és borssal összeturmixoljuk.
3. Lépés
Ha szükséges, további sóval és borssal ízesítjük.
4. Lépés
Tálaláskor ízlés szerint szórhatunk rá aprított petrezselymet.