HIRDETŐ

Karfiolrizs

Gyorsan elkészül, és egyszerű, mégis nagyon finom, különösen akkor, amikor igazi, friss karfiolból készítjük. Igazán egészséges választás, ha valaki diétázik vagy csak kerüli a kalóriadús ételeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • 1 evőkanál Petrezselyem Hozzáadott
  • fél citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A karfiolt szedjük rózsáira, majd tegyük turmixgépbe, és aprítás funkcióval dolgozzuk fel. Így lesz nagyon hasonló az állaga a rizshez.

2. Lépés

Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten melegítsük fel az olajat.

3. Lépés

Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és dinszteljük meg. Fontos, hogy ne égjen oda, időközönként keverjük meg.

4. Lépés

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a karfiolt.

5. Lépés

Fűszerezzük sóval, borssal és kurkumával. Gondoljunk arra, hogy a kurkuma nem csak szép színt ad az ételnek, de gyulladáscsökkentő hatása is van.

6. Lépés

Fedjük le, és közepes hőmérsékleten 5-7 percig pároljuk.

7. Lépés

Keverjük hozzá a citromlevet és a petrezselymet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új