:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Lsy55K3-d3igqxevozzF/04b338c1a5a4249303fcb5f4a25ab9.jpeg)
Karfiolrizs
Gyorsan elkészül, és egyszerű, mégis nagyon finom, különösen akkor, amikor igazi, friss karfiolból készítjük. Igazán egészséges választás, ha valaki diétázik vagy csak kerüli a kalóriadús ételeket.
Hozzávalók
- 1 Közepes méretű karfiol
- 2 evőkanál olaj
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál Kurkuma
- 1 evőkanál Petrezselyem
- fél citrom leve
Eljárás
A karfiolt szedjük rózsáira, majd tegyük turmixgépbe, és aprítás funkcióval dolgozzuk fel. Így lesz nagyon hasonló az állaga a rizshez.
Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten melegítsük fel az olajat.
Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és dinszteljük meg. Fontos, hogy ne égjen oda, időközönként keverjük meg.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a karfiolt.
Fűszerezzük sóval, borssal és kurkumával. Gondoljunk arra, hogy a kurkuma nem csak szép színt ad az ételnek, de gyulladáscsökkentő hatása is van.
Fedjük le, és közepes hőmérsékleten 5-7 percig pároljuk.
Keverjük hozzá a citromlevet és a petrezselymet.