:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/v_qyDEGLwAdhPgvWRBuL/4edbc17a4d22a127efcba134cffad8.png)
Forrás: Azurita via iStockPhotos
Kasseler-rosenkáli rakott étel
Egy szaftos rakott étel füstölt kasseler hússal és roppanós rosenkállal, bevonva krémes szósszal és sajttal. Ez az étel tökéletes a hideg téli napokra!
Hozzávalók
Rakott
- 500 g Kasseli
- 500 g kelbimbó
- 200 g Reszelt sajt
Szósz
- 200 ml tejszínhab
- 1 evőkanál Mustár
- 1 evőkanál liszt
- 1 fokhagymagerezd
Eljárás
A Kasseli kelkáposzta pudinghoz előmelegíti a sütőt 200 fokra.
Főzze a kelbimbót sós vízben körülbelül 10 percig.
Míg a kelbimbó fő, vágja kisebb darabokra a kasselert és pirítsa meg egy serpenyőben.
A szószhoz keverje össze a tejszínt, a mustárt, a lisztet és a préselt fokhagymát egy fazékban, majd hagyja rövid ideig felforrni.
Tegye bele az előzőleg főzött kelbimbót és a pirított kasseler sertésszalonnát egy tűzálló tálba.
Öntse a szószot a kelbimbóra és a kasszlerre, majd szórja rá az reszelt sajtot.
Sütse az öntetes ételt 20-25 percig, amíg aranysárga nem lesz.
Hagyja pihenni a kasseler kelkáposzta-felfújtat rövid ideig, mielőtt felszolgálná.