Forrás: Black Lollipop from Getty Images
Kávé vodka
Először egy barátom születésnapi partijára készítettem ezt a kávés vodkát, aki nagy kávérajongó. Úgy gondoltam, hogy a két kedvenc dolga - a kávé és a vodka - kombinálása tökéletes ajándék lenne. És nem tévedtem! A kávés vodka nagy hullámokat kavart a partin, és most már minden baráti összejövetel kötelező kelléke. Azt hiszem, ez a recept az erős kávé és a jó alkohol minden kedvelőjének tetszeni fog.
Hozzávalók
- 200 ml Frissen főzött erős kávé
- 1 l Szeszes italok
- 2 kanalak Cukor
- 1 teáskanál Vaníliakivonat (nem kötelező)
Eljárás
Kezdje egy erős kávé elkészítésével.
Csak a kávé lefőzése után, még forrón adja hozzá a cukrot, és alaposan keverje össze, hogy feloldódjon.
Amikor a cukros kávé leülepedett, adjunk hozzá egy vaníliarudat vagy vaníliakivonatot.
A következő lépés a kávé és a vodka összekeverése. Előzetesen áztassa be forró vízbe a vízforralót, amelyben a keveréket készíteni fogja, így az alkohol jobban összeáll a kávéval.
Keverjen össze mindent alaposan, és tegye egy tiszta üvegbe. Az ökölszabály az, hogy az üveget légmentesen tartsuk zárva.
Most már csak várni kell. A kávés vodkának legalább 2, de inkább 3 napig kell érlelődnie sötét és hűvös helyen. Hasznos trükk, ha minden nap óvatosan felrázzuk az üveget.
A szükséges idő elteltével a vodka már iható, de mindig érdemes ellenőrizni, hogy tetszik-e az íze. Ha túl erős, adhatunk hozzá egy kis vizet vagy kevesebb koffeintartalmú kávét, ha pedig túl gyenge, adjunk hozzá több vodkát.