HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: 1643606

Kávélikőr házilag

Ha igazán gazdag ízre vágysz, próbáld meg dupla adag kávéval elkészíteni. Az elkészítése során fellépő gőzök mindenképpen gondoskodjanak arról, hogy a konyhában jól szellőztess!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 l vodka Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 30 g instant kávé Hozzáadott
  • 1 vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Egy közepes méretű fazekat tegyünk a tűzhelyre. Fontos, hogy ne használjunk túl kis fazekat, mert a kevergetés során könnyen kilöttyenhet a likőr. Az én tapasztalatom az, hogy a legjobb egy közepes nagyságú rozsdamentes acélból készült fazekat használni.

2. Lépés

A fazékban keverjük össze a cukrot és az instant kávét. Az instant kávéból minél magasabb minőségű terméket használjunk, hiszen ez határozza meg a kész likőr Ízét.

3. Lépés

Adjunk hozzá kb. 200 ml vizet és forraljuk a tűzhelyen, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezzel az előkészítő lépéssel biztosítjuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vodka-ban és egyenletesen eloszolva ízesítse azt.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni. Fontos, hogy ne adjuk hozzá a vodka-t forró állapotban, mert az alkohol egy része elpárologhat.

5. Lépés

Amikor a kávécukor keverék már langyos, adjuk hozzá a vodka-t és a vanília rudat. Javaslom, hogy a vanília rúd belsejét kapard ki, és azt keverd hozzá a likőrhöz. Így még intenzívebb lesz a vanília íz.

6. Lépés

Töltsük az így elkészült likőrt üvegbe és hagyjuk állni minimum 2 hétig, de akár 1 hónapig is. Ekkor fog igazán összeérni az íz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek