HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: 1643606

Kávélikőr házilag

Ha igazán gazdag ízre vágysz, próbáld meg dupla adag kávéval elkészíteni. Az elkészítése során fellépő gőzök mindenképpen gondoskodjanak arról, hogy a konyhában jól szellőztess!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 l vodka Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 30 g instant kávé Hozzáadott
  • 1 vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Egy közepes méretű fazekat tegyünk a tűzhelyre. Fontos, hogy ne használjunk túl kis fazekat, mert a kevergetés során könnyen kilöttyenhet a likőr. Az én tapasztalatom az, hogy a legjobb egy közepes nagyságú rozsdamentes acélból készült fazekat használni.

2. Lépés

A fazékban keverjük össze a cukrot és az instant kávét. Az instant kávéból minél magasabb minőségű terméket használjunk, hiszen ez határozza meg a kész likőr Ízét.

3. Lépés

Adjunk hozzá kb. 200 ml vizet és forraljuk a tűzhelyen, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezzel az előkészítő lépéssel biztosítjuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vodka-ban és egyenletesen eloszolva ízesítse azt.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni. Fontos, hogy ne adjuk hozzá a vodka-t forró állapotban, mert az alkohol egy része elpárologhat.

5. Lépés

Amikor a kávécukor keverék már langyos, adjuk hozzá a vodka-t és a vanília rudat. Javaslom, hogy a vanília rúd belsejét kapard ki, és azt keverd hozzá a likőrhöz. Így még intenzívebb lesz a vanília íz.

6. Lépés

Töltsük az így elkészült likőrt üvegbe és hagyjuk állni minimum 2 hétig, de akár 1 hónapig is. Ekkor fog igazán összeérni az íz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új