HIRDETŐ
Forrás: canva
Kebab
A kebap, a Közel-Keleten és a Balkán-félsziget országaiban nagyon népszerű étel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g csirke, marha vagy bárány hús
- 2 Szál zöldpaprika
- 2 Szál paradicsom
- 2 Fej hagyma
- 1 kis doboz joghurt
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet színes bors
- Fűszerek: curry, római kömény koriander oregano
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ks pitakenyér
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
- A húst kockákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk ázni a fűszerekben kb. 15 percig.
2. Lépés
- Közben a zöldségeket is felkockázzuk és a húshoz adjuk.
3. Lépés
- Tűzhelyen, grillen vagy sütőben pároljuk a húst és a zöldségeket, amíg a hús nem lesz aranybarna színű.
4. Lépés
- A pitakenyeret melegítsük elő a sütőben, majd vágjuk fel és töltsük meg a húsos keverékkel.
5. Lépés
- A joghurttal, hagymával, fokhagymával ízesítsük.