Forrás: Youtube
Kelkáposzta-főzelék
Ezt a laktató egytálételt midössze 30 perc alatt elkészíthetjük. Vegetáriánus és vegán barátinkat így könnyen megörvendeztetjük, de némi szalonnával feldobva a húsimádók sem fognak csalódni.
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 szár zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 500 g burgonya
- 1 l alaplé
- 200 g kelkáposzta
- szalonna ízlés szerint
Eljárás
Felaprítjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a fokhagymát. Serpenyőben olajat hevítünk, majd a káposztán kívül, rádobjuk az összes zöldségeket. A felkockázott burgonyát is. Jól fűszerezzük, majd lejjebb vesszük a hőt és lefedve pároljuk kb. 5 percig. Ennyi idő alatt kissé megpuhult, és ráönthetjük az alaplevet. További 5 percig főzzük.
Amennyiben szalonnával szeretnénk kiegészíteni az ételt, akkor ez az alkalmas idő ropogósra sütni azt. Illetve itt az idő felaprítani a káposztát is.
A megpárolódott zöldségen botmixerrel pürésítünk egyet, rászorjuk a káposztát, majd visszatesszük a tűzre. Addig pároljuk amig a káposzta megpuhul, majd ízlés szerint tálaljuk.