HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Kelkáposzta-főzelék

Ezt a laktató egytálételt midössze 30 perc alatt elkészíthetjük. Vegetáriánus és vegán barátinkat így könnyen megörvendeztetjük, de némi szalonnával feldobva a húsimádók sem fognak csalódni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 szár zeller Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
  • 200 g kelkáposzta Hozzáadott
  • szalonna ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Felaprítjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a fokhagymát. Serpenyőben olajat hevítünk, majd a káposztán kívül, rádobjuk az összes zöldségeket. A felkockázott burgonyát is. Jól fűszerezzük, majd lejjebb vesszük a hőt és lefedve pároljuk kb. 5 percig. Ennyi idő alatt kissé megpuhult, és ráönthetjük az alaplevet. További 5 percig főzzük.

2. Lépés

Amennyiben szalonnával szeretnénk kiegészíteni az ételt, akkor ez az alkalmas idő ropogósra sütni azt. Illetve itt az idő felaprítani a káposztát is.

3. Lépés

A megpárolódott zöldségen botmixerrel pürésítünk egyet, rászorjuk a káposztát, majd visszatesszük a tűzre. Addig pároljuk amig a káposzta megpuhul, majd ízlés szerint tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új