HIRDETŐ
Kellemes Meggyszörp Készítése
A meggyszörp egy frissítő, gyümölcsös ital, ami tökéletes választás a nyári melegben. Citromlével és mentalevéllel ízesítve, kellemesen savanykás és hűsítő hatást nyújt. Készítése egyszerű és gyors, így bármikor könnyedén elkészítheted.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g meggy
- 4 dl víz
- 100 g cukor
- 1 citrom leve
- 1 Maroknyi mentalevél
- jégkocka ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Mosd meg és magozd ki a meggyet.
2. Lépés
Tegyél egy lábasba a meggyet, a vizet és a cukrot, majd lassú tűzön főzd 15-20 percig, amíg a meggy megpuhul és a cukor feloldódik.
3. Lépés
Amikor a meggy megpuhult, végy ki belőle néhány kanállal, majd turmixold simára és szűrd le.
4. Lépés
Add hozzá a citromlevet a meggyléhez, majd hagyd kihűlni.
5. Lépés
Tálaláskor tölts poharakba az elkészült meggyszörpből, és dobálj bele néhány mentalevelet és jégkockát.