Forrás: Pixabay
Kellemes megnyugtató Egyszerű rizsfelfújt
Az egyszerű rizsfelfújt egy hagyományos magyar desszert, ami mindenki számára ismerős lehet. Kellemes és megnyugtató élvezeteket nyújt, amit a család minden tagja imádni fog.
Hozzávalók
- 1 Csésze Rizs
- 2 Csésze tej
- 1 csipet só
- 4 tojás
- 1 Csésze cukor
- 1 vanília rúd
- 1 citrom reszelt héja
- 50 g vaj
- porcukor a tálaláshoz
Eljárás
Készítsük elő a rizst a tejben: tegyük a rizst egy közepes méretű lábasba, adjuk hozzá a tejet, a sót, a vajat és a citromhéjat. Főzzük közepes hőfokon, amíg a rizs megpuhul és a tej nagy részét magába szívja.
Amíg a rizs fő, válasszuk szét a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojássárgáját keverjük el a cukorral, a vaníliával.
Amikor a rizs elkészült, hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a tojássárgát.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan keverjük hozzá a rizsmasszához.
Öntsük a masszát előre kivajazott sütőtálba, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30-40 percen keresztül, vagy amíg a felszíne aranybarna lesz.
Hűtsük le, majd tálaljuk porcukorral meghintve.