HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Képviselőfánk töltelék

Egy klasszikus magyar édesség, a Képviselőfánk töltelékének receptje. Ez a finom vaníliás krém a tökéletes kiegészítője a frissen sült képviselőfánknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 1 darab vaníliarúd Hozzáadott
  • 6 darab tojássárgája Hozzáadott
  • 120 g porcukor Hozzáadott
  • 30 g liszt Hozzáadott
  • 30 g Keményítő Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tejet forraljuk fel a vaníliarúddal, majd hagyjuk hűlni.

2. Lépés

A tojássárgáját keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a keményítőt.

3. Lépés

Öntsük a tojásos keveréket a tejhez, majd forraljuk fel újra, közben kevergessük, hogy ne égjen le.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Amikor kihűlt, keverjük hozzá a vajat, majd robotgéppel krémesítjük.

6. Lépés

Töltsük a krémet a képviselőfánkokba.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új