HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: RitaE
Képviselőfánk töltelék
Egy klasszikus magyar édesség, a Képviselőfánk töltelékének receptje. Ez a finom vaníliás krém a tökéletes kiegészítője a frissen sült képviselőfánknak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 500 ml tej
- 1 darab vaníliarúd
- 6 darab tojássárgája
- 120 g porcukor
- 30 g liszt
- 30 g Keményítő
- 200 g vaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A tejet forraljuk fel a vaníliarúddal, majd hagyjuk hűlni.
2. Lépés
A tojássárgáját keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a keményítőt.
3. Lépés
Öntsük a tojásos keveréket a tejhez, majd forraljuk fel újra, közben kevergessük, hogy ne égjen le.
4. Lépés
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
5. Lépés
Amikor kihűlt, keverjük hozzá a vajat, majd robotgéppel krémesítjük.
6. Lépés
Töltsük a krémet a képviselőfánkokba.