HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kertészleves

Ez a kertészleves remek recept, ha friss, kerti zöldségeid vannak, vagy ha egészséges, laktató előételt szeretnél készíteni. A különböző zöldségek ízei harmonikusan összeolvadnak a levesben, amelyet a friss petrezselyem koronáz meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Szál fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Fej zeller Hozzáadott
  • 1 Közepes krumpli Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csokor zöldborsó Hozzáadott
  • 1 csokor zöldbab Hozzáadott
  • 1 l húsleves alaplé Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük a hagyma és a fokhagyma apróra vágásával egy hatalmas fedővel rendelkező lábasban, ahol később minden hozzávalónknak helyet fogunk adni. Ugyanis a kertészleves legnagyobb előnye, hogy egy lábasban készül, így kevesebb konyhai eszközt kell utána mosogatni.

2. Lépés

Ahogy a hagyma üvegesre párolódik az olajban, dobjuk bele a darabokra vágott répákat, zellert és a krumplit, majd pirítsuk őket együtt a hagymával, míg enyhén meg nem barnulnak. Fontos, hogy a zöldségek ne égjenek oda, csak kicsit piruljanak meg.

3. Lépés

Szórd rá a pirospaprikát, majd öntsd fel a húslevessel. Keverd el jól a levet, hogy a pirospaprika egyenletesen oszoljon el benne. Adj hozzá még egy kis vizet, hogy bőven ellepje a zöldségeket.

4. Lépés

Főzd tovább közepes lángon, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe. A közepes láng fontossága itt az, hogy a zöldségeink ne főjenek szét, csak pont annyira puhuljanak meg, hogy kellemes legyen az állaguk.

5. Lépés

Add hozzá a zöldborsót és a zöldbabot, és főzd további 10 percig. A végén sózd, borsozd ízlés szerint és dobj bele egy csokor friss, aprított petrezselymet.

6. Lépés

Tálald melegen, friss, ropogós kenyeret kínálva hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új