HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Emilia_Baczynska

Készítsd el a saját pizzaszószod alapreceptjét

Ez a finom házi pizzaszósz a családom abszolút kedvence. Robusztus, pikáns ízeivel és igazi "paradicsomos rúgással" bármilyen pizzát új szintre emel. A recept nemcsak gyorsan és egyszerűen elkészíthető, hanem annyira sokoldalú, hogy bármilyen pizzához illik - a hagyományos olasz pizzáktól kezdve a modern kreációkig.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 gr Hámozott paradicsom konzervdoboz Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Hagyma, kockára vágva Hozzáadott
  • 1 Teáskanál cukor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EK olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csokor Friss bazsalikom, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A saját pizzaszósz elkészítéséhez melegítse fel az olívaolajat egy nagy fazékban közepes lángon. Célszerű nagyobb edényt használni, hogy a paradicsom optimálisan párolódjon.

2. Lépés

Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, és főzzük, amíg áttetszővé válik, ami általában körülbelül 5 percig tart.

3. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pároljuk egy percig. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg, mert ez befolyásolhatja a mártás ízét.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a meghámozott paradicsomot (a levével együtt), a cukrot, a bazsalikomot és az oregánót. Hagyja felforrni a hozzávalókat, majd csökkentse a hőfokot, és hagyja a mártást kb. 30 percig főni. Mivel már sokszor elvégeztem ezt az eljárást, tudom, hogy a keverési idő kulcsfontosságú ahhoz, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

5. Lépés

Végül sóval és borssal ízesítsük a pizzaszószt.

6. Lépés

A pizzaszósz már készen áll a felhasználásra. Azonnal felhasználható, vagy légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben akár egy hétig is eltartható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új