Forrás: facebook: Dia-Wellness termékek
Kétszínű Kráter szelet
Remélem élvezni fogod a Kráter szelet elkészítését és fogyasztását is! Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz megkérdezni!
Hozzávalók
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl Tejszín
- 1 Csomag tortazselé
Eljárás
Keverd össze a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Használd a legkisebb sebességet a mixereden, így a cukor teljesen beolvad a tojásba, és nem lesz szemcsés az állaga.
Adj hozzá olajat és vizet, majd alacsony sebességen keverd össze.
Keverd össze a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd add hozzá a folyékony hozzávalókhoz. Nagyon fontos, hogy a kakaó ne legyen csomós, tehát érdemes előbb átszűrni!
Öntsd a tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe, majd süsd 180 fokon 20-25 percig. Mindig végezz tűpróbát, mielőtt kiveszed a sütőből!
Közben készítsd el a krémet. Olvassz fel 10 dkg étcsokoládét, keverd hozzá a felvert tejszínt, majd hagyd hűlni. Nagyon fontos, hogy a csokoládé ne legyen forró, amikor hozzáadod a tejszínt!
Az elkészült tortalapra kenjük rá a krémet, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára. A krémes rész idő alatt meg fog dermedni.
Végül készítsük el a tortazselét a csomagoláson leírtak alapján, majd öntsük a krém tetejére. A tortazselé add egy szép fényt és plusz ízt az ételnek, valamint megakadályozza a krém kiszáradását.
Helyezze vissza az egészet a hűtőbe, és hagyja ott egy órán át, vagy amíg a zselé meg nem szilárdul.