Forrás: Pixabay
Kevergetve sült fűszeres zöldséges vegetáriánus Hokkien tészta
A vegetáriánus hokkien tészta egy kiadós és ízletes étel Kína Hokkien tartományából. Sokféle friss és színes zöldséggel van tele, mindez vastag, gazdag tésztaalapon. Ez az étel ugyanolyan kellemes a szemnek, mint az ízlelésnek, biztosan nagyszerű étkezési élményt nyújt.
Hozzávalók
- 500 gms Hokkien tészta
- 1 Piros paprika, vékonyan felszeletelve
- 1 Sárga paprika, vékonyan felszeletelve
- 1 Sárgarépa, vékonyan felszeletelve
- 1 csésze Vöröskáposzta, aprítva
- 1 csésze Bok choy, apróra vágva
- 1 csésze Gomba, szeletelve
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 EL növényi olaj
- 2 EL szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- só és bors ízlés szerint
- Tavaszi hagyma és szezámmag a díszítéshez
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben vagy wokban közepesen magas hőfokon felmelegítjük a növényi olajat.
Ha az olaj felforrósodott, adjuk hozzá a fokhagymát, és addig pirítsuk, amíg illatos nem lesz.
Adja a paprikát, a sárgarépát, a káposztát és a bok choy-t a serpenyőbe vagy wokba. Süssük a zöldségeket kevergetve, amíg megpuhulnak.
Amíg a zöldségek főnek, készítse el a hokkien tésztát a csomagolás utasításai szerint. Ha megfőtt, lecsepegtetjük és félretesszük.
Adja a főtt tésztát a serpenyőbe vagy wokba a zöldségekkel együtt. Adjuk hozzá a szójaszószt, a szezámolajat és a felszeletelt gombát. Ízesítsük sóval és borssal.
Keverje össze az egészet, amíg a tészta és a zöldségek jól összekeverednek és bevonódnak a mártással.
Tálalja a hokkien tésztát forrón, újhagymával és szezámmaggal díszítve.