HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Kevert kuglóf recept

A végeredmény mindenki számára öröm lehet, hiszen könnyedén elkészíthető és tényleg mennyei finom. Remélem, nektek is sikerül majd a tökéletes kevert kuglófot elkészíteni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 30 dkg liszt Hozzáadott
  • 30 dkg cukor Hozzáadott
  • 8 ks tojás Hozzáadott
  • 3 dl olaj Hozzáadott
  • 1 tasak sütőpor Hozzáadott
  • 1 tasak vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 dl rum Hozzáadott
  • kevés zsiradék és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kivajazzuk, majd kilisztezzük a kuglóf formát. Figyeljünk oda, hogy jól befedjük a formát, hogy ne ragadjon bele a tészta. Én mindig zsemlemorzsát használok a liszt helyett, mert domborítja a formázásokat, ami így a süteményen is meglátszik, ráadásul nem hagy felesleges lisztes bevonatot a süteményen.

2. Lépés

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét tegyük hűtőbe. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a sót és a rumot. Ezek után láthatjuk hogy sűrű, de könnyű masszánk lesz. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd óvatosan, de alaposan forgassuk össze a tojásos masszával.

3. Lépés

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Ügyeljünk rá, hogy a tál, amiben dolgozunk, teljesen zsírmentes legyen, mert különben a fehérje nem lesz elég kemény.

4. Lépés

A felvert tojásfehérjét óvatosan forgassuk bele a tésztába. Most jön a legfontosabb pont! Oszlassuk szét a masszát kettő egyenlő részre. Az egyik felébe keverjünk bele kakaóport. Ezután a két tésztát felváltva tegyük a formába, ügyelve arra, hogy ne keveredjenek össze.

5. Lépés

Sütőbe téve süssük a kuglófot 40 percen keresztül, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és tűpróbát ki nem áll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új