HIRDETŐ
Forrás: jabiru from Canva
Kínai csirkeleves kukoricával
Nagyon gyakran készítem ezt a kínai csirkelevest kukoricával, mert gyors, egyszerű és finom.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g csirke
- 1 konzerva Kukorica
- 1 darab The Onion
- 4 gerezd Fokhagyma
- 1 darab sárgarépa
- 2 kanalak szójaszósz
- 1 chili Paprika (nem kötelező)
- só, bors
- olaj
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Először készítsük elő a zöldségeket. Vágjuk apróra a hagymát, és zúzzuk össze a fokhagymát.
2. Lépés
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Fedjük le, és közepes lángon pároljuk kb. 10 percig, amíg a hagyma megpuhul.
3. Lépés
Adjuk hozzá a darabokra vágott csirkét, és pároljuk puhára.
4. Lépés
Adjuk hozzá a kukoricát, a felszeletelt sárgarépát, és öntsük fel 1 liter vízzel.
5. Lépés
Forraljuk fel, adjuk hozzá a szójaszószt és a vékonyra szeletelt chilit (ha használunk). Főzzük tovább 15-20 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
6. Lépés
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és már kész is a leves.