Forrás: Youtube
Kinder bueno szelet
A közkedvelt kinderbueno vendégváró sütiként. Nagyon finom!
Hozzávalók
Tészta:
- 51 g kristálycukor
- 9 g olaj
- 11 g liszt
- 14 g zsemlemorzsa
- 25 g darált mogyoró
- 3 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
Krém:
- 125 g kristálycukor
- 30 g vaníliás pudingpor
- 3 ks tojássárgája
- 11⁄2 ek liszt
- 300 ml tej
- 150 g vaj
- 50 g étcsoki
Töltelék
- 3 ek Nutella
- 80 g mogyoró
- 250 g háztartási keksz
- 50 ml tej
Tetejére
- 250 g habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
Eljárás
A tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, mogyorót, sót és a sütőport. A tojásfehérjéhez ovatos mozdulatokkal hozzákeverjük az olajat és a lisztes keveréket. Szilikon tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A pudingport, a lisztet és cukrot összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a tejet és a tojássárgáját, majd sűrű krémmé főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémhez. Kettéosztjuk a krémet, az egyik felébe olvasztott csokit keverünk.
A tésztát megkenjük nutellával, és megszórjuk tört mogyoróval. A háztartási kekszet meleg tejben megforgatjuk és a mogyorós rétegre tesszük . Erre jöhet a sima pudingos krém majd a csokisat is egenletesen rákenjük.
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük. A tejszínt rásimítjuk a torta tetejére és tálalhatjuk.