HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Kinder bueno szelet

A közkedvelt kinderbueno vendégváró sütiként. Nagyon finom!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 51 g kristálycukor Hozzáadott
  • 9 g olaj Hozzáadott
  • 11 g liszt Hozzáadott
  • 14 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 25 g darált mogyoró Hozzáadott
  • 3 g szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Krém:

  • 125 g kristálycukor Hozzáadott
  • 30 g vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 3 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 112 ek liszt Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 50 g étcsoki Hozzáadott

Töltelék

  • 3 ek Nutella Hozzáadott
  • 80 g mogyoró Hozzáadott
  • 250 g háztartási keksz Hozzáadott
  • 50 ml tej Hozzáadott

Tetejére

  • 250 g habtejszín Hozzáadott
  • 1 cs habfixáló Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, mogyorót, sót és a sütőport. A tojásfehérjéhez ovatos mozdulatokkal hozzákeverjük az olajat és a lisztes keveréket. Szilikon tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

2. Lépés

A pudingport, a lisztet és cukrot összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a tejet és a tojássárgáját, majd sűrű krémmé főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémhez. Kettéosztjuk a krémet, az egyik felébe olvasztott csokit keverünk.

3. Lépés

A tésztát megkenjük nutellával, és megszórjuk tört mogyoróval. A háztartási kekszet meleg tejben megforgatjuk és a mogyorós rétegre tesszük . Erre jöhet a sima pudingos krém majd a csokisat is egenletesen rákenjük.

4. Lépés

A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük. A tejszínt rásimítjuk a torta tetejére és tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új