HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RJ6S9J-FdmLi-td6qbkz/22130d090745b2b8ddcb791bda68d3.jpeg)
Kitűnő bogyós gyümölcsszörp
Egyszerű és gyors lekvár édes fekete bogyókból, amelynek íze emlékeztet a málnára és a szederre :-)
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 1.2 kg Fekete bodza gyümölcsei
- 400 g cukor
- 2 evőkanál citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Összeszedjük a bodza bogyókat. A gyümölcsöknek éretteknek kell lenniük, nem lehetnek zöldek.
2. Lépés
Mosogassuk meg, meghintjük cukorral, és hagyjuk állni. Utána hozzáadjuk a citromlevet és lassan főzzük 1 órán át. A kész lekvárt üvegekbe töltjük, lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk, és hagyjuk így 15-20 percet, majd visszafordítjuk. Én nem szoktam zselésítő anyagot adni hozzá, de aki szeretné, nyugodtan tehet bele 🙂👍 Jó étvágyat kívánok.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RJ6S9J-FdmLi-td6qbkz/91d6812f178fca390ccc3bcda54836.jpeg)
3. Lépés
További receptjeimet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on