HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus Almabefőtt szegfűszeggel

Az almabefőtt szegfűszeggel egy klasszikus magyar desszert, amely lenyűgöző aromákkal és ízekkel rendelkezik. Ideális választás az őszi és téli hónapokra, sőt, a karácsonyi ünnepségek során is nagyszerűen illik az asztalra. Ez a recept egyszerű és kevesebb, mint egy óra alatt elkészül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy érett alma Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag szegfűszeg Hozzáadott
  • 4 ks fahéj rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsünk elő egy nagy lábast.

2. Lépés

Mérjünk ki egy liter vizet, és öntsük a lábasba.

3. Lépés

Adjunk hozzá két pohár cukrot, és forraljuk fel.

4. Lépés

Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.

5. Lépés

Közben mossuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, és vágjuk őket négy részre.

6. Lépés

Adjuk hozzá az almákat a cukros vízhez, majd fűszerezzük a szegfűszeggel és fahéjjal.

7. Lépés

Főzzük, amíg az almák megpuhulnak, de mégsem túl puhák.

8. Lépés

Ha az almák készen vannak, vegyük ki őket a szirupból, és helyezzük őket egy tálra.

9. Lépés

A maradék szirupot újraforralhatjuk, ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni.

10. Lépés

Az almát tálaljuk a szirupban, hidegen vagy melegen, a saját ízlésünk szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek