HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus Almabefőtt szegfűszeggel

Az almabefőtt szegfűszeggel egy klasszikus magyar desszert, amely lenyűgöző aromákkal és ízekkel rendelkezik. Ideális választás az őszi és téli hónapokra, sőt, a karácsonyi ünnepségek során is nagyszerűen illik az asztalra. Ez a recept egyszerű és kevesebb, mint egy óra alatt elkészül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy érett alma Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag szegfűszeg Hozzáadott
  • 4 ks fahéj rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsünk elő egy nagy lábast.

2. Lépés

Mérjünk ki egy liter vizet, és öntsük a lábasba.

3. Lépés

Adjunk hozzá két pohár cukrot, és forraljuk fel.

4. Lépés

Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.

5. Lépés

Közben mossuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, és vágjuk őket négy részre.

6. Lépés

Adjuk hozzá az almákat a cukros vízhez, majd fűszerezzük a szegfűszeggel és fahéjjal.

7. Lépés

Főzzük, amíg az almák megpuhulnak, de mégsem túl puhák.

8. Lépés

Ha az almák készen vannak, vegyük ki őket a szirupból, és helyezzük őket egy tálra.

9. Lépés

A maradék szirupot újraforralhatjuk, ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni.

10. Lépés

Az almát tálaljuk a szirupban, hidegen vagy melegen, a saját ízlésünk szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új