Forrás: Pixabay
Klasszikus Almabefőtt szegfűszeggel
Az almabefőtt szegfűszeggel egy klasszikus magyar desszert, amely lenyűgöző aromákkal és ízekkel rendelkezik. Ideális választás az őszi és téli hónapokra, sőt, a karácsonyi ünnepségek során is nagyszerűen illik az asztalra. Ez a recept egyszerű és kevesebb, mint egy óra alatt elkészül.
Hozzávalók
- 4 nagy érett alma
- 1 l víz
- 2 Csésze cukor
- 1 Csomag szegfűszeg
- 4 ks fahéj rúd
Eljárás
Készítsünk elő egy nagy lábast.
Mérjünk ki egy liter vizet, és öntsük a lábasba.
Adjunk hozzá két pohár cukrot, és forraljuk fel.
Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Közben mossuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, és vágjuk őket négy részre.
Adjuk hozzá az almákat a cukros vízhez, majd fűszerezzük a szegfűszeggel és fahéjjal.
Főzzük, amíg az almák megpuhulnak, de mégsem túl puhák.
Ha az almák készen vannak, vegyük ki őket a szirupból, és helyezzük őket egy tálra.
A maradék szirupot újraforralhatjuk, ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni.
Az almát tálaljuk a szirupban, hidegen vagy melegen, a saját ízlésünk szerint.