HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Klasszikus babgulyás
Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 ks vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 dkg marhahús
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál édespaprika
- 1 evőkanál csípős paprika
- 1 l alaplé
- 30 dkg burgonya
- 4 ks paradicsom
- 2 babkonzerv
- só
- bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A húst szintén kockákra vágjuk.
2. Lépés
Egy lábasban felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a hagymákat is. Ízesítjük az egészet paprikákkal, és felöntjük az alaplével. Lassú tűzön, lefedve főzzük körülbelül 1,5 órán át.
3. Lépés
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Hozzáadjuk a húshoz.
4. Lépés
A paradicsomokat leforrázzuk, majd meghámozzuk és felkockázzuk. A babot pedig lecsöpögtetjük és átöblítjük. Ezeket is hozzáadjuk a húshoz. Ízesítjük sóval és borssal. Innentől számítva körülbelül 10-15 perc alatt elkészül.