HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 80 dkg marhahús Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál édespaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál csípős paprika Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
  • 30 dkg burgonya Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 babkonzerv Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A húst szintén kockákra vágjuk.

2. Lépés

Egy lábasban felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a hagymákat is. Ízesítjük az egészet paprikákkal, és felöntjük az alaplével. Lassú tűzön, lefedve főzzük körülbelül 1,5 órán át.

3. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Hozzáadjuk a húshoz.

4. Lépés

A paradicsomokat leforrázzuk, majd meghámozzuk és felkockázzuk. A babot pedig lecsöpögtetjük és átöblítjük. Ezeket is hozzáadjuk a húshoz. Ízesítjük sóval és borssal. Innentől számítva körülbelül 10-15 perc alatt elkészül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új