HIRDETŐ

Klasszikus Burgonyaleves kolbásszal a hideg napokra

A burgonyaleves kolbásszal az a jó példa arra, hogyan lehet egy komfort-ételt még finomabbá tenni azáltal, hogy hozzáadjuk egy ropogós kolbászt. Ez a magyar klasszikus étel remek választás a hideg téli napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g kolbász Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 leveskocka Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 14 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 100 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és addig pároljuk, míg az hagyma áttetsző lesz.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kolbászt és a pirospaprikát, és 2-3 percen át sütjük.

3. Lépés

Beledobjuk a kockákra vágott burgonyát, a leveskockát, a majoránnát és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük lassú tűzön, míg a burgonya meg nem puhul.

4. Lépés

Külön tálban összekeverjük a tejfölt és a lisztet, majd a leveshez adjuk, és addig főzzük, míg a leves besűrűsödik.

5. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a levest 10 percig állni, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új