Klasszikus Burgonyaleves kolbásszal a hideg napokra
A burgonyaleves kolbásszal az a jó példa arra, hogyan lehet egy komfort-ételt még finomabbá tenni azáltal, hogy hozzáadjuk egy ropogós kolbászt. Ez a magyar klasszikus étel remek választás a hideg téli napokra.
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 200 g kolbász
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 leveskocka
- 1 evőkanál olaj
- 1⁄2 teáskanál pirospaprika
- 1⁄4 teáskanál Majoránna
- só és bors ízlés szerint
- 1 l víz
- 100 ml tejföl
- 1 evőkanál liszt
Eljárás
Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és addig pároljuk, míg az hagyma áttetsző lesz.
Hozzáadjuk a kolbászt és a pirospaprikát, és 2-3 percen át sütjük.
Beledobjuk a kockákra vágott burgonyát, a leveskockát, a majoránnát és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük lassú tűzön, míg a burgonya meg nem puhul.
Külön tálban összekeverjük a tejfölt és a lisztet, majd a leveshez adjuk, és addig főzzük, míg a leves besűrűsödik.
Tálalás előtt hagyjuk a levest 10 percig állni, hogy az ízek összeérjenek.