HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus Egyben sült csirke

A sült csirke az egyszerű ételek klasszikusa. A ropogósra sült bőr, az omlós hús, a mögötte rejlő friss és ízesített ízvilág mind-mind hozzájárul a remekművet emlékezetessé teszi. Egyben sült csirke receptünk egyszerűen elkészíthető sütőben, jól illik friss zöldségekhez vagy köretként krumplipüréhez és salátához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy csirke Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 csokor friss rozmaring Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Mossuk meg a csirkét, és töröljük szárazra konyharuhával.

3. Lépés

Keverjünk össze egy tálban olívaolajat, pirospaprikát, zúzott fokhagymát, a citrom leve, sót és borsot. Dörzsöljük be ezzel a keverékkel a csirkét.

4. Lépés

Tegyük a csirkébe egy csokor rozmaringot, és a citrom maradékát.

5. Lépés

Helyezzük a csirkét sütőzacskóba vagy egy mély sütőedénybe, majd süssük kb. 1,5 órán át, amíg a csirke aranybarnára sül.

6. Lépés

Amikor kész, vedd ki a sütőből és pihentesd 10 percig mielőtt felszeleted.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új