Forrás: Pixabay
Klasszikus Egyben sült csirke
A sült csirke az egyszerű ételek klasszikusa. A ropogósra sült bőr, az omlós hús, a mögötte rejlő friss és ízesített ízvilág mind-mind hozzájárul a remekművet emlékezetessé teszi. Egyben sült csirke receptünk egyszerűen elkészíthető sütőben, jól illik friss zöldségekhez vagy köretként krumplipüréhez és salátához.
Hozzávalók
- 1 nagy csirke
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 csokor friss rozmaring
- só
- frissen őrölt fekete bors
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Mossuk meg a csirkét, és töröljük szárazra konyharuhával.
Keverjünk össze egy tálban olívaolajat, pirospaprikát, zúzott fokhagymát, a citrom leve, sót és borsot. Dörzsöljük be ezzel a keverékkel a csirkét.
Tegyük a csirkébe egy csokor rozmaringot, és a citrom maradékát.
Helyezzük a csirkét sütőzacskóba vagy egy mély sütőedénybe, majd süssük kb. 1,5 órán át, amíg a csirke aranybarnára sül.
Amikor kész, vedd ki a sütőből és pihentesd 10 percig mielőtt felszeleted.