HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Klasszikus eperlekvár
Egyszerű és gyors eperlekvár a tökéletes ízekért, a konyhában álldogállás nélkül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 1 kg Eper
- 100 g cukor
- 6 g pektin
- fél citrom leve
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és apróbb kockákra vágjuk, majd egy lábasba szórjuk. A cukorból hozzárakunk 80 g-ot, a maradékot pedig egy kis tálban összekeverjük a pektinnel.
2. Lépés
Elkezdjük főzni az epreket, majd 8-10 perc után szórunk rá egy kis pektines cukrot.
3. Lépés
Egyet forralunk rajta, 1-2 percig még kevergetjük, belekeverjük a citromlevet, és kész is a lekvárunk.
4. Lépés
Átmosott és kiöblített üvegekbe töltjük, majd szorosan rácsavarjuk a befőttesüveg-tetőket. Fejtetőre állítjuk az üvegeket 5 percre, majd visszafordítjuk. Szorosan egymás mellé helyezzük őket, bebugyoláljuk egy meleg paplannal, ami aztán mehet is a polcokra.