HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus ízvilágú Bakonyi sertéskaraj

A Bakonyi sertéskaraj a magyar konyha egyik klasszikus és kedvelt étele. Egyszerű és gyorsan elkészíthető fogás, melynek lényege a gombás-szalonnás ízvilág. Finomsága, bármely ünnep alkalmával garantáltan jó választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 80 dkg sertéskaraj Hozzáadott
  • 20 dkg gomba Hozzáadott
  • 20 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 node Petrezselyem Hozzáadott
  • 3 dl tejszín Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • törött bors Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertéskarajt jól megmossuk, szárazra töröljük, majd 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a fokhagymát pedig megpucoljuk és összezúzzuk. A szalonnát és a gombát is felaprítjuk.

2. Lépés

Egy serpenyőbe beletesszük az olajat és a szalonnát, majd közepes lángon addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírja ki nem olvad. Ekkor beletesszük a hagymát és a fokhagymát, majd tovább pirítjuk, míg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

A serpenyőbe tesszük a sertéskaraj szeleteket, majd minden oldalukat addig pirítjuk, míg szép, aranybarna színűek nem lesznek. Sózzuk, borsozzuk.

4. Lépés

Ekkor jöhet bele a gomba, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Összekeverjük, és visszatesszük a tűzhelyre.

5. Lépés

Fedő alatt, alacsony hőfokon további 20-30 percig pároljuk, míg a hús megpuhul.

6. Lépés

Az utolsó lépésben hozzáöntjük a tejszínt, és addig főzzük, míg a szósz kissé be nem sűrűsödik.

7. Lépés

Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új