Forrás: Pixabay: StockSnap
Klasszikus könnyű reggeli gofri egy személyre
Mivel gyakran eszik egyedül, ez a "Waffle for One" tökéletes a spontán vágyak kielégítésére, anélkül, hogy aggódnia kellene a maradékok miatt.
Hozzávalók
- 1⁄2 csésze Teljes kiőrlésű liszt
- 1⁄2 evőkanál Cukor
- 1⁄2 teáskanál sütőpor
- Egy csipetnyi só
- 1⁄2 csésze Tej
- 1 evőkanál Növényi olaj
- 1⁄2 teáskanál vanília kivonat
- 1 tojás
Eljárás
Először is melegítse elő a gofrisütőt. Lehet, hogy minden gofrisütő más és más, de az enyém 5 perc alatt felmelegszik.
Amíg melegszik, keverje össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
Egy külön tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vaníliakivonatot. Egy kis tipp a számtalanszori elkészítésemből, ügyeljünk arra, hogy a tejünk meleg legyen, ne legyen se túl forró, se túl hideg, ez biztosítja, hogy a keverék jól összeálljon.
Fokozatosan adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és addig keverjük, amíg minden épphogy csak össze nem áll. Soha ne keverje túl keserűen, mert ez ahhoz vezethet, hogy a gofri inkább kemény és rágós lesz, mint ropogós és pelyhes.
Ha a gofrisütőt felforrósítottuk, fújjuk be olajjal, vagy enyhén kenjük be ecsettel, és öntsük a tésztát a közepébe. Ehhez ismételten ismernie kell a gofrisütőjét. Van, amelyiknek szüksége van arra, hogy a tésztát szétterítsük, mások maguktól is elboldogulnak vele.
Hagyja sülni, amíg a visszajelző lámpa átkapcsol, körülbelül 3-5 percig, vagy amíg aranybarnára sül.
Óvatosan vegye ki a gofrit. Hagyja egy-két percig hűlni, hogy extra ropogós textúrát kapjon, amely tökéletesen passzol kedvenc feltétjeivel. Én személy szerint szeretem a friss gyümölcsöket és a görög joghurtot, de a vaj és a juharszirup is klasszikus választás.