HIRDETŐ
Forrás: Vecteezy
Klasszikus lekváros bukta
A klasszikus lekváros bukta tökéletes csemege minden alkalomra, ráadásul házilag is könnyű elkészíteni. Lássunk is hozzá!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 3 ek cukor
- 1 tk só
- 2 ks tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 6 dl tej
- 350 g lekvár
- porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. Lépés
A sót, cukrot elkeverjük a liszttel, hozzámorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat, a langyos, élesztős tejet és bedagasztjuk.
3. Lépés
A tésztát félretesszük és hagyjuk a duplájára kelni.
4. Lépés
Miután megkelt, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd téglalapokat vágunk belőle.
5. Lépés
A téglalapok közepére rakunk egy-egy kiskanál lekvárt, a széleket behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát, hogy a lekvár ne folyjon ki sütés közben. 35 percig sütjük 180 fokon.
6. Lépés
A kisült buktákat porcukorral megszórva tálaljuk.