HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus magyaros Tárkonyos csirkeragu fogás

A tárkonyos csirkeragu az a klasszikus magyaros fogás, amelyben minden benne van, ami a konyhánkat utánozhatatlanná teszi: a gyönyörű zsíron pirított hús, a vajban lepirított hagyma, a frissen őrölt bors és a könnyű habarás. A hús ételből pedig a frissítő, üde tárkony adja az utánozhatatlan ízt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g csirkemell Hozzáadott
  • 2 ks közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 2 tk tárkony (szárított) Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 dl fehérbor Hozzáadott
  • 1 dl Tejszín Hozzáadott
  • 100 ml víz Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • liszt a habaráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, a hagymákat és a fokhagymát pedig apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a hagymákat, és pirítsuk meg őket.

3. Lépés

Amikor a hagymák megpirultak, adjuk hozzá a csirkét, a sót, a borsot és a tárkonyt. Folyamatos kevergetés mellett pároljuk a húst, míg teljesen meg nem színeződik.

4. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a bort, a babérlevelet és annyi vizet, hogy ellepje a húst. A csirkeragut lassan, alacsony hőmérsékleten puhára főzzük.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, vegyünk ki belőle egy merőkanálnyit, és keverjük össze a liszttel, majd adjuk vissza a raguhoz. Ezáltal sűrűbb, krémesebb lesz az étel.

6. Lépés

Húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a tejszínt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek