HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus magyaros Tárkonyos csirkeragu fogás

A tárkonyos csirkeragu az a klasszikus magyaros fogás, amelyben minden benne van, ami a konyhánkat utánozhatatlanná teszi: a gyönyörű zsíron pirított hús, a vajban lepirított hagyma, a frissen őrölt bors és a könnyű habarás. A hús ételből pedig a frissítő, üde tárkony adja az utánozhatatlan ízt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g csirkemell Hozzáadott
  • 2 ks közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 2 tk tárkony (szárított) Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 dl fehérbor Hozzáadott
  • 1 dl Tejszín Hozzáadott
  • 100 ml víz Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • liszt a habaráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, a hagymákat és a fokhagymát pedig apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a hagymákat, és pirítsuk meg őket.

3. Lépés

Amikor a hagymák megpirultak, adjuk hozzá a csirkét, a sót, a borsot és a tárkonyt. Folyamatos kevergetés mellett pároljuk a húst, míg teljesen meg nem színeződik.

4. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a bort, a babérlevelet és annyi vizet, hogy ellepje a húst. A csirkeragut lassan, alacsony hőmérsékleten puhára főzzük.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, vegyünk ki belőle egy merőkanálnyit, és keverjük össze a liszttel, majd adjuk vissza a raguhoz. Ezáltal sűrűbb, krémesebb lesz az étel.

6. Lépés

Húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a tejszínt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új