Forrás: Pixabay
Klasszikus magyaros Tárkonyos csirkeragu fogás
A tárkonyos csirkeragu az a klasszikus magyaros fogás, amelyben minden benne van, ami a konyhánkat utánozhatatlanná teszi: a gyönyörű zsíron pirított hús, a vajban lepirított hagyma, a frissen őrölt bors és a könnyű habarás. A hús ételből pedig a frissítő, üde tárkony adja az utánozhatatlan ízt.
Hozzávalók
- 800 g csirkemell
- 2 ks közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 2 tk tárkony (szárított)
- 2 ks babérlevél
- 2 dl fehérbor
- 1 dl Tejszín
- 100 ml víz
- só
- liszt a habaráshoz
Eljárás
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, a hagymákat és a fokhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a hagymákat, és pirítsuk meg őket.
Amikor a hagymák megpirultak, adjuk hozzá a csirkét, a sót, a borsot és a tárkonyt. Folyamatos kevergetés mellett pároljuk a húst, míg teljesen meg nem színeződik.
Ekkor adjuk hozzá a bort, a babérlevelet és annyi vizet, hogy ellepje a húst. A csirkeragut lassan, alacsony hőmérsékleten puhára főzzük.
Amikor a hús már majdnem kész, vegyünk ki belőle egy merőkanálnyit, és keverjük össze a liszttel, majd adjuk vissza a raguhoz. Ezáltal sűrűbb, krémesebb lesz az étel.
Húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a tejszínt.