HIRDETŐ

Klasszikus olasz Bolognai penne

A Bolognai penne egy klasszikus olasz étel, melynek egyik fő alkotóeleme a húsos paradicsomszósz. Az ételnek számos változata létezik a világ szerte, de a legtöbb változat tartalmaz darált húst és paradicsomszószt. A penne tésztát használva, ez az étel rendkívül ízletes és laktató. Az adagok száma 4 személyre, az elkészítési idő kb. 1 óra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 400 g penne tészta Hozzáadott
  • 500 g darált hús (marha, sertés vagy kevert) Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 l paradicsomszósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy ementáli) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.

2. Lépés

Adjuk hozzá a darált húst, és főzzük, amíg a hús teljesen megpirul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

3. Lépés

Amikor a hús elkészült, adjuk hozzá a paradicsomszószt és az oregánót, majd hagyjuk lassú tűzön főni 20-30 percig.

4. Lépés

Közben főzzük meg a penne tésztát sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítások szerint.

5. Lépés

Amikor a tészta és a szósz is elkészült, öntsük a tésztát a szószba, és keverjük jól össze.

6. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal, és hagyjuk a sajtnak a tetején megolvadni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új