Klasszikus olasz Bolognai penne
A Bolognai penne egy klasszikus olasz étel, melynek egyik fő alkotóeleme a húsos paradicsomszósz. Az ételnek számos változata létezik a világ szerte, de a legtöbb változat tartalmaz darált húst és paradicsomszószt. A penne tésztát használva, ez az étel rendkívül ízletes és laktató. Az adagok száma 4 személyre, az elkészítési idő kb. 1 óra.
Hozzávalók
- 400 g penne tészta
- 500 g darált hús (marha, sertés vagy kevert)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 l paradicsomszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál oregánó
- 150 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy ementáli)
Eljárás
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.
Adjuk hozzá a darált húst, és főzzük, amíg a hús teljesen megpirul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Amikor a hús elkészült, adjuk hozzá a paradicsomszószt és az oregánót, majd hagyjuk lassú tűzön főni 20-30 percig.
Közben főzzük meg a penne tésztát sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítások szerint.
Amikor a tészta és a szósz is elkészült, öntsük a tésztát a szószba, és keverjük jól össze.
Tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal, és hagyjuk a sajtnak a tetején megolvadni.