HIRDETŐ

Forrás: Canva

Klasszikus óvári szelet

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • vöröshagyma Hozzáadott
  • 30 dkg gomba Hozzáadott
  • 60 dkg karaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • grill fűszerkeverék Hozzáadott
  • 15 dkg vaj Hozzáadott
  • 2 ek olaj Hozzáadott
  • 1 csok petrezselyem Hozzáadott
  • 4 Slice sonka Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Az óvári karaj elkészítéséhez a hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A karajszeleteket félbevágjuk, de nem vágjuk át, hanem kiterítjük. Kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk grill fűszerkeverékkel, 15 percet állni hagyjuk, majd a vaj és az olaj keverékén elősütjük.

2. Lépés

A vöröshagymát a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük, rátesszük a gombát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és lepirítjuk.

3. Lépés

Az elősütött hússzeleteket tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé helyezzük. Mindegyikre pirított gombát halmozunk, erre 1-1 szelet sonkát, majd 1-1 szelet sajtot teszünk. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt rásütjük a sajtot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új