HIRDETŐ

Klasszikus padlizsánkrém recept

A klasszikus padlizsánkrém egy hagyományos magyar étel, amely padlizsánból, hagymából, fokhagymából, olívaolajból és fűszerekből készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 6 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 12 tk őrölt bors Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat öblítsük le, majd szurkáljuk meg villával és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Süsük őket kb. 40-50 percig, míg a héjuk meg nem feketül és a belsejük meg nem puha.

2. Lépés

Hagyjuk a padlizsánokat kihűlni, majd halmozzuk ki a belsejüket és egy tálban turmixoljuk össze hozzáadva a hagymát, fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot, pirospaprikát és ecetet.

3. Lépés

Friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek