HIRDETŐ
Klasszikus padlizsánkrém recept
A klasszikus padlizsánkrém egy hagyományos magyar étel, amely padlizsánból, hagymából, fokhagymából, olívaolajból és fűszerekből készül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 nagy padlizsán
- 2 Fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 1⁄2 tk őrölt bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk ecet
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A padlizsánokat öblítsük le, majd szurkáljuk meg villával és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Süsük őket kb. 40-50 percig, míg a héjuk meg nem feketül és a belsejük meg nem puha.
2. Lépés
Hagyjuk a padlizsánokat kihűlni, majd halmozzuk ki a belsejüket és egy tálban turmixoljuk össze hozzáadva a hagymát, fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot, pirospaprikát és ecetet.
3. Lépés
Friss kenyérrel tálaljuk.