HIRDETŐ

Klasszikus padlizsánkrém recept

A klasszikus padlizsánkrém egy hagyományos magyar étel, amely padlizsánból, hagymából, fokhagymából, olívaolajból és fűszerekből készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 6 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 12 tk őrölt bors Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat öblítsük le, majd szurkáljuk meg villával és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Süsük őket kb. 40-50 percig, míg a héjuk meg nem feketül és a belsejük meg nem puha.

2. Lépés

Hagyjuk a padlizsánokat kihűlni, majd halmozzuk ki a belsejüket és egy tálban turmixoljuk össze hozzáadva a hagymát, fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot, pirospaprikát és ecetet.

3. Lépés

Friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új