HIRDETŐ

Klasszikus padlizsánkrém recept

A klasszikus padlizsánkrém egy hagyományos magyar étel, amely padlizsánból, hagymából, fokhagymából, olívaolajból és fűszerekből készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 6 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 12 tk őrölt bors Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat öblítsük le, majd szurkáljuk meg villával és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Süsük őket kb. 40-50 percig, míg a héjuk meg nem feketül és a belsejük meg nem puha.

2. Lépés

Hagyjuk a padlizsánokat kihűlni, majd halmozzuk ki a belsejüket és egy tálban turmixoljuk össze hozzáadva a hagymát, fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot, pirospaprikát és ecetet.

3. Lépés

Friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek