Forrás: fashhotographic from Getty Images
Klasszikus palacsinták
A klasszikus palacsinták vékonyak és puha elállításúak, általában porcukorral, lekvárral vagy gyümölccsel tálaljuk. Ez az egyszerű étel népszerű választás reggelire, ebédre vagy desszertre. A palacsinták lehetnek édes vagy sós töltelékkel is, ízlés szerint.
Hozzávalók
- 250 g sima liszt
- 500 ml Tej
- 2 db Tojás
- 1 Csipet Só
- 2 EK cukor
- 1 EK növényi olaj
Eljárás
Keverje össze az összes száraz hozzávalót (liszt, só, cukor) egy tálban és alakítson ki közepén egy mélyedést.
Adj tojást, rumot a mélyedésekbe, és kezdj el lassan tej hozzáadásával, amíg sima, csomómentes tészta nem lesz.
Gyakran keverje meg és hagyja állni 20 percig.
Melegítsen fel egy palacsintasütőt és kenje be olajjal. Öntsön bele kb. 1/4 csésze tésztát és egyenletesen terítse szét az egész serpenyőben.
Sütse közepes erős tűzön, míg az alja aranybarna nem lesz (körülbelül 2 perc), aztán fordítsa meg a palacsintát és süssön még 1-2 percig.
Ha a tészta túl gyorsan sül, csökkentse a hőmérsékletet. Ha a palacsinta túl vastag, adjon hozzá több tejet a tésztához.
Ismételje meg a folyamatot a másik tésztával. Minden új palacsinta előtt kenje meg a serpenyőt olajjal.
Szolgálja fel a palacsintákat melegen, szórja meg porcukorral, kenje meg lekvárral, vagy csepegtessen rá mézet.