HIRDETŐ

Forrás: fashhotographic from Getty Images

Klasszikus palacsinták

A klasszikus palacsinták vékonyak és puha elállításúak, általában porcukorral, lekvárral vagy gyümölccsel tálaljuk. Ez az egyszerű étel népszerű választás reggelire, ebédre vagy desszertre. A palacsinták lehetnek édes vagy sós töltelékkel is, ízlés szerint.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 500 ml Tej Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 1 Csipet Hozzáadott
  • 2 EK cukor Hozzáadott
  • 1 EK növényi olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverje össze az összes száraz hozzávalót (liszt, só, cukor) egy tálban és alakítson ki közepén egy mélyedést.

2. Lépés

Adj tojást, rumot a mélyedésekbe, és kezdj el lassan tej hozzáadásával, amíg sima, csomómentes tészta nem lesz.

3. Lépés

Gyakran keverje meg és hagyja állni 20 percig.

4. Lépés

Melegítsen fel egy palacsintasütőt és kenje be olajjal. Öntsön bele kb. 1/4 csésze tésztát és egyenletesen terítse szét az egész serpenyőben.

5. Lépés

Sütse közepes erős tűzön, míg az alja aranybarna nem lesz (körülbelül 2 perc), aztán fordítsa meg a palacsintát és süssön még 1-2 percig.

6. Lépés

Ha a tészta túl gyorsan sül, csökkentse a hőmérsékletet. Ha a palacsinta túl vastag, adjon hozzá több tejet a tésztához.

7. Lépés

Ismételje meg a folyamatot a másik tésztával. Minden új palacsinta előtt kenje meg a serpenyőt olajjal.

8. Lépés

Szolgálja fel a palacsintákat melegen, szórja meg porcukorral, kenje meg lekvárral, vagy csepegtessen rá mézet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új