HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/elNApIlwHsDTswMYSHPE/86c45045a3676c1550577b3e09d5c5.jpeg)
Klasszikus paradicsomleves
A házi paradicsomleves nagyszerű módja annak, hogy hasznosítsuk a felesleges termést.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 31⁄2 kg friss paradicsom
- 3 sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 11⁄2 tk Só
- olívaolaj
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tejszínhab
- 1⁄4 bögre reszelt parmezán
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A paradicsomot megmossuk és félbevágjuk. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát csak megtisztítjuk és hozzáadjuk a zöldségekhez a tepsiben. Az egész zöldséget meglocsoljuk olajjal, sózzuk és megszórjuk egy kevés paprikával. A sütőben puhára sütjük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/elNApIlwHsDTswMYSHPE/4311f90003a04d3bfcfa6be833a523.jpeg)
Forrás: Youtube
2. Lépés
Amikor a zöldség megsült, áttesszük egy turmixgépbe és simára turmixoljuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/elNApIlwHsDTswMYSHPE/73f6e8e6741ef1b78a951f1c63db5a.jpeg)
Forrás: Youtube
3. Lépés
Öntsük egy fazékba és tegyük tűzre. Adjunk hozzá tejszínt és oregánót. Forraljunk még kb. 10 percig. Adjunk hozzá reszelt parmezánt és tálalhatjuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/elNApIlwHsDTswMYSHPE/a3e2c47dfc2aac39654ead8fc0ff2f.jpeg)
Forrás: Youtube