HIRDETŐ

Forrás: canva

Klasszikus párizsi szelet

Rövid leírás: A Klasszikus párizsi szelet egy hagyományos francia desszert, mely magyar konyhában is közkedvelt. A krémes, finom csokoládéval bevont sütemény igazi csemege, igazi ínyencek számára. Az elkészítése kissé bonyolultabb, de az íze mindent kárpótol.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Sütemény:

  • 5 tojás Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 15 dkg liszt Hozzáadott
  • 12 Csomag sütőpor Hozzáadott

Krémes töltelék:

  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 3 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 20 dkg piskótamorzsa Hozzáadott

Csokoládé máz:

  • 10 dkg étcsokoládé Hozzáadott
  • 5 dkg vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot és a sütőport.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a tojássárgájákat, úgy, hogy közben folyamatosan keverjük a masszát.

3. Lépés

A masszát tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süssük körülbelül 15 percig.

4. Lépés

A krémhez a tejet a vaníliás cukorral tegyük fel főni. A tojásokat a cukorral és a sóval keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet. Ezt a masszát adjuk a forró tejes keverékhez, majd add hozzá a piskótamorzsát is.

5. Lépés

A megsült tésztalapra kenjük rásimítjuk a krémet, hagyjuk kihűlni.

6. Lépés

A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett a vajjal, majd ezt a masszát kenjük a sütemény tetejére. Tegyük a hűtőbe kb. 1 órára, hogy a csokoládémáz megdermedjen.

7. Lépés

Miután a csokoládémáz megdermedt, szeleteljük fel a süteményt, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új