HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus vadas marha

A vadas marha nem éppen a legmegúszósabb ételek egyike, viszont minden belefektetett időt és energiát megér ez a finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1.3 kg marhanyak Hozzáadott
  • 80 g kacsazsír Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Szál fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 220 g zellergumó Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 30 g barna cukor Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 200 ml fehérbor Hozzáadott
  • 1 csokor Kakukkfű Hozzáadott
  • 4 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 mk borókabogyó Hozzáadott
  • 1 mk egész fekete bors Hozzáadott
  • 12 ks citrom Hozzáadott
  • 1 ek Mustár Hozzáadott
  • 1 ek kapribogyó Hozzáadott
  • 175 g tejföl Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Első lépésként a húst lehártyázzuk és sózzuk.

2. Lépés

A kacsazsír felét felolvasztjuk egy lábasban, és közepesen erős hőfokon, oldalanként kb. 3 perc alatt körbepirítjuk rajta a húst, majd kivesszük és félretesszük.

3. Lépés

A maradék zsírt is felolvasztjuk, majd a nagyobb, kb. 5 centis darabokra vágott sárga- és fehérrépát, a cikkekre vágott vöröshagymát, a szintén nagyobb darabokra vágott zellert és fokhagymát is körbepirítjuk rajta.

4. Lépés

Amikor elkezdenek pirulni a zöldségek, hozzáadjuk a barna cukrot és felöntjük a borral.

5. Lépés

Amikor a bor elforrta magát, beletesszük a lábasba az előpirított húst, a kakukkfüvet, a babérlevelet, és egy teatojásban a borókabogyót, a fekete borsot és a citrom vékonyan leszedett héját is.

6. Lépés

Felöntjük kb. 2 liter vízzel, lefedjük és közepes hőfokon 3-3,5 órán keresztül főzzük. Zsemlegombóccal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új