HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : MichWich

Klasszikus vegetáriánus sárgarépapörkölt

A klasszikus sárgarépapörkölt az egyik abszolút kedvenc ételem. Mindig a gyermekkoromat és nagymamám vigasztaló ételeit juttatja eszembe. Ez a sós étel könnyen elkészíthető, és ideális a hideg napokra. Ennek a vegetáriánus pörköltnek az elkészítése körülbelül 60 percet vesz igénybe, de higgye el, minden percét megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 nagy Burgonya Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 1 Teáskanál köménymag Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Egy csipet olívaolaj Hozzáadott
  • 200 g Tejföl Hozzáadott
  • Egy csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Ha klasszikus sárgarépapörköltet szeretne főzni, először hámozza meg a sárgarépát és a burgonyát, és vágja közepes méretű darabokra. Ha a sárgarépa túl vastag, vágja hosszában ketté, hogy egyenletesen főjön.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A tapasztalat szerint a fokhagymát érdemes nagyon apróra vágni, hogy a pörköltnek egyenletes ízt adjon.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Párolja őket, amíg áttetszőek lesznek - ez adja a pörköltnek a kellemes alaphangot.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a sárgarépát, a burgonyát és a köménymagot. A kömény nemcsak az emésztést segíti, hanem különleges ízt is ad a pörköltnek.

5. Lépés

Most öntsük fel a zöldségleveslével, és főzzük körülbelül 30-40 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Főzés közben időnként keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg.

6. Lépés

Ízesítsük sóval és borssal. Ne legyen túl takarékos a fűszerezéssel, a pörköltnek pikáns és intenzív ízűnek kell lennie.

7. Lépés

Közvetlenül tálalás előtt keverje bele a tejfölt, és szórja meg a klasszikus répapörköltet frissen vágott petrezselyemmel. Ez extra friss ízt ad az ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új