HIRDETŐ

Köcsögös bab

A köcsögös bab legfőbb vonása a lassú főzés, a hús és a füstölt kolbász harmóniája. Az étel roppant laktató, ezért tökéletes hideg téli napokra, ahol egy kis lenyűgöző hazai ízekkel lehet tüzet gyújtani a lelkünkben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g bab Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 200 g füstölt kolbász Hozzáadott
  • 200 g sertéshús (pl. karaj) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 2 zöld Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 tejföl díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Áztassuk be a babot előző este, hogy a főzési ideje lerövidüljön. Másnap öblítsük le, majd tegyük fel főni annyi vízzel, ami bőven ellepi.

2. Lépés

Közben a húst kockázzuk fel, a kolbászt karikázzuk. A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze.

3. Lépés

Emeljük ki a köcsögbe a felkockázott húst, rá a karikázott kolbászt, utána jön az aprított hagyma és a zúzott fokhagyma.

4. Lépés

Mehet rá a bab, majd a pirospaprika, só és bors. Végül jöhetnek rá a felszeletelt paradicsomok és paprikák.

5. Lépés

Öntsünk rá annyi forró vizet, amennyi ellepi. Zárjuk be a köcsög tetejét.

6. Lépés

Tegyük a köcsöget a sütőbe, és lassú tűzön, kb 2-2,5 órán át főzzük az ételt.

7. Lépés

Határozottan készre. Amikor készen van, tálalásnál tehetünk a tetejére nagyvonalúan tejfölt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új