Forrás: cookedphotos from Getty Images Signature
Kofta kebab
A kofta kebab egy egzotikus étel, amelynek gyökerei a közel-keleti konyhában találhatók. Intenzív, lélegzetelállító ízvilág jellemzi, amely tökéletesen párosul az enyhén fűszeres mártással.
Hozzávalók
- 800 g Darált bárányhús
- 1 pcs nagy hagyma
- 4 fogak Fokhagyma
- 1 teáskanál Sók
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál Fahéj
- 1 teáskanál koriandermag
- 1 teáskanál Cayenne-i bors
- 2 kanalak Friss menta
- 2 kanalak friss petrezselyem
- 2 kanalak Olívaolajok
Eljárás
Kezdjük a hagyma és a fokhagyma finomra vágásával. Ezután keverje össze a darált húst, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, valamint az összes fűszert és fűszernövényt egy tálban.
A hús elkészítésekor ne feledje, hogy alaposan összekeverje - a keverék egyenletessége a kulcs a kebab tökéletes állagának eléréséhez.
A kebab formázása az Ön fantáziájára van bízva. A Közel-Keleten hosszúkás húsgombócokat formáznak belőle. Minden kebabhoz körülbelül 2 evőkanálnyi húsra lesz szüksége.
Miután a kebabokat megformáztuk, tegyük őket egy felforrósított serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajjal.