Forrás: Nataliia Sirobaba from Getty Images
Kókuszlikőr
Számtalanszor készítettem már ezt a nagyszerű likőrt családi összejövetelekre, baráti bulikra vagy csak úgy szórakozásból.
Hozzávalók
- 1 l Konyak vagy vodka
- 200 g Kristálycukor
- 1 l Tehéntej
- 200 ml Kókusztej
- 1 darab vaníliarúd
Eljárás
Előzetesen győződjön meg róla, hogy van egy tiszta és száraz, 1 literes üvegzacskója.
Egy liter konyakhoz vagy vodkához adjunk 200 g kristálycukrot, és keverjük addig, amíg a cukor feloldódik. Nem kell drága alkoholt használni, még egy ilyen közönséges vodka is tökéletes ízt ad a kókuszlikőrnek.
Öntsünk bele 1 liter tejet és 200 ml kókusztejet.
Hasítsuk fel a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Adjuk a magokat és a rudat a likőrhöz. A vaníliarúd finom vaníliaízt ad a likőrnek.
Keverjük össze, és hagyjuk hűvös helyen két hétig állni. Az érlelés során időnként meg kell keverni. A két hét az optimális érlelési idő, hogy az ízek teljesen kifejlődhessenek és összeolvadhassanak a többi összetevővel.
Érlelés után szűrjük át egy ruhán, és töltsük tiszta palackokba. És semmi sem állhat a kókuszlikőr ragyogásának útjába.