Forrás: canva
Kókuszos keksz
Próbáld ki te is ezt a gyorsan elkészíthető, egyszerű, de annál finomabb kókuszos keksz receptet. A hozzávalók egyszerűek, de a végeredmény mindenkit lenyűgöz!
Hozzávalók
- 200 g önserkentő liszt
- 100 g margarin
- 100 g porcukor
- 1 ks tojás
- 1⁄2 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 100 g kókuszreszelék
Eljárás
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy nagy tálban. Az egyenletes eloszlás érdekében ajánlott alaposan eldolgozni ezt a keveréket.
Adjuk hozzá a margarint, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg a hozzávalók jól össze nem állnak. Ekkor a tészta krémes, de mégis kemény állagú kell, hogy legyen.
Formázzunk belőle diónyi golyókat, majd forgassuk bele őket kókuszreszelékbe. Tapasztalatom szerint mindig jó, ha van bőven kókuszreszelék, így mindegyik golyó bőségesen bele lesz vonva.
A golyókat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire. Ügyeljünk arra, hogy hagyjunk elég helyet a kekszek között, mert sütés közben kissé megduzzadhatnak.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 15-20 percig, vagy amíg a kekszek aranybarnák nem lesznek. Nekem általában 18 percnél lesz a legfinomabb, de ez sütőnkként változó, így mindenképpen javaslom, hogy az első pár keksznél figyeljünk arra, hogy mennyi idő alatt lesznek tökéletesen aranybarnák.