Forrás: Pixabay: Daria-Yakovleva
Kókuszos Szaloncukor
Hagyományos karácsonyi csemege, melynek elkészítése nem igényel sok időt, de nagyon finom. Kókusz és fehércsokoládé teszi megkülönböztethetővé ezt a csodálatos édességet Hús a csöndjében.
Hozzávalók
A Kókuszos Massza
- 200 g kókuszreszelék
- 200 g porcukor
- 1 ks tojásfehérje
- 1 Csomag vanília cukor
A Máz
- 200 g Fehércsokoládé
- 1 evőkanál kókuszzsír
Eljárás
1. lépés: Készítsd el a kókuszos masszát. Keverd össze a kókuszreszeléket, a porcukrot, a tojásfehérje és a vaníliás cukrot egy tálban, majd hagyd állni 30 percig.
2. lépés: Formázd meg a szaloncukrokat. Vizes kézzel formázd meg a kókuszos masszából a szaloncukrokat, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
3. lépés: Készítsd el a mázat. Olvassz fel árokban a fehércsokoládét a kókuszzsírral együtt.
4. lépés: Mázazd be a szaloncukrokat. Mártózsd be a szaloncukrokat a fehércsokoládé és kókuszzsír keverékébe, majd tedd őket a hűtőbe dermedni.
5. lépés: Csóváld be a szaloncukrokat. Miután megdermedtek, csóváld be a szaloncukrokat szaloncukorpapírba.