HIRDETŐ

Kolbászos paprikás krumpli

A vasárnapi családi ebéd nálunk nem telhet el kolbászos paprikás krumpli nélkül. Ebben az ételben minden benne van, ami a hagyományos magyar konyhát jellemzi: a roppanós kolbász, a zamatos paprika és persze a hőség, ami a legtöbbször a meleg, nyári napokat idézi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 200 g paraszt kolbász Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Hámozd meg a burgonyát és vágd kb. 2 cm-es kockákra. A kolbászt szintén vágd kis darabokra. Egy kicsivel nagyobb darabokra vágva a kolbásznak több ideje lesz kiereszteni a zamatait az ételbe.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az étolajat közepes lángon.

3. Lépés

Dobja be a felaprított hagymát és fokhagymát, majd főzd őket addig, míg aranybarnára nem pirulnak.

4. Lépés

Adj hozzá a kolbászt és pirítsd további 3-5 percig. Fontos, hogy a kolbászt közvetlenül a hagyma után add hozzá, nem szabad hagyni, hogy a hagyma túlságosan megpiruljon, mert az étel keserű lehet tőle.

5. Lépés

Add hozzá a burgonyát, majd dobd rá a pirospaprikát és a babérlevelet.

6. Lépés

Keverd jól össze, hogy minden darab burgonya bevonódjon az étel ízeivel.

7. Lépés

Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje a burgonyát, majd főzd lefedve, míg a burgonya megpuhul (kb. 20 perc).

8. Lépés

Ha szükséges, közben ízlés szerint sózd, borsozd és szükség esetén még egy kicsit pirospaprikázd.

9. Lépés

Tálald melegen friss petrezselyemmel meghintve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek