HIRDETŐ

Kolbászos paprikás krumpli

A vasárnapi családi ebéd nálunk nem telhet el kolbászos paprikás krumpli nélkül. Ebben az ételben minden benne van, ami a hagyományos magyar konyhát jellemzi: a roppanós kolbász, a zamatos paprika és persze a hőség, ami a legtöbbször a meleg, nyári napokat idézi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 200 g paraszt kolbász Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Hámozd meg a burgonyát és vágd kb. 2 cm-es kockákra. A kolbászt szintén vágd kis darabokra. Egy kicsivel nagyobb darabokra vágva a kolbásznak több ideje lesz kiereszteni a zamatait az ételbe.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az étolajat közepes lángon.

3. Lépés

Dobja be a felaprított hagymát és fokhagymát, majd főzd őket addig, míg aranybarnára nem pirulnak.

4. Lépés

Adj hozzá a kolbászt és pirítsd további 3-5 percig. Fontos, hogy a kolbászt közvetlenül a hagyma után add hozzá, nem szabad hagyni, hogy a hagyma túlságosan megpiruljon, mert az étel keserű lehet tőle.

5. Lépés

Add hozzá a burgonyát, majd dobd rá a pirospaprikát és a babérlevelet.

6. Lépés

Keverd jól össze, hogy minden darab burgonya bevonódjon az étel ízeivel.

7. Lépés

Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje a burgonyát, majd főzd lefedve, míg a burgonya megpuhul (kb. 20 perc).

8. Lépés

Ha szükséges, közben ízlés szerint sózd, borsozd és szükség esetén még egy kicsit pirospaprikázd.

9. Lépés

Tálald melegen friss petrezselyemmel meghintve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új