Kolbászos paprikás krumpli
A vasárnapi családi ebéd nálunk nem telhet el kolbászos paprikás krumpli nélkül. Ebben az ételben minden benne van, ami a hagyományos magyar konyhát jellemzi: a roppanós kolbász, a zamatos paprika és persze a hőség, ami a legtöbbször a meleg, nyári napokat idézi.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 200 g paraszt kolbász
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 babérlevél
Eljárás
Hámozd meg a burgonyát és vágd kb. 2 cm-es kockákra. A kolbászt szintén vágd kis darabokra. Egy kicsivel nagyobb darabokra vágva a kolbásznak több ideje lesz kiereszteni a zamatait az ételbe.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az étolajat közepes lángon.
Dobja be a felaprított hagymát és fokhagymát, majd főzd őket addig, míg aranybarnára nem pirulnak.
Adj hozzá a kolbászt és pirítsd további 3-5 percig. Fontos, hogy a kolbászt közvetlenül a hagyma után add hozzá, nem szabad hagyni, hogy a hagyma túlságosan megpiruljon, mert az étel keserű lehet tőle.
Add hozzá a burgonyát, majd dobd rá a pirospaprikát és a babérlevelet.
Keverd jól össze, hogy minden darab burgonya bevonódjon az étel ízeivel.
Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje a burgonyát, majd főzd lefedve, míg a burgonya megpuhul (kb. 20 perc).
Ha szükséges, közben ízlés szerint sózd, borsozd és szükség esetén még egy kicsit pirospaprikázd.
Tálald melegen friss petrezselyemmel meghintve.