HIRDETŐ

Kőleves recept

Szerintem nagyszerű ötlet, hogy egy egyszerű levesnek ilyen erős, jellegzetes íze van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Közepes burgonya Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 Csésze tiszta fehér bab Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először apróra vágom a hagymát és a fokhagymát. Itt egy kis tipp: ha könnyes a szemed a hagymavágástól, csak tedd a hűtőbe 5 percig a hagymát, mielőtt nekiállsz, ezzel csökkentheted az irritációt.

2. Lépés

Az olívaolajon először üvegesre párolom a hagymát, majd hozzáadom a fokhagymát is, de vigyázni kell, hogy ne égjen oda. Semmi sem ront el egy ételt gyorsabban, mint az odaégett fokhagyma íze.

3. Lépés

Mikor elkészültem a párolással, hozzáadom a kockákra vágott burgonyát és a babot, majd felöntöm a vízzel.

4. Lépés

Lefedem, és hagyom, hogy lassú tűzön főjön kb. 45 percig. Fontos, hogy közben néha megkavarjuk, és szükség esetén pótoljuk a vizet.

5. Lépés

Mikor a leves majdnem kész, hozzáadom a sót és a borsot, valamint a finomra aprított petrezselymet. Szebb és frisebb lesz a leves, ha a zöldeket csak az utolsó néhány percben adjuk hozzá.

6. Lépés

Tálaláskor még friss petrezselyemmel szórjuk meg a levest.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új