HIRDETŐ

Kolozsvári rakott káposzta

A kolozsvári rakott káposzta a hagyományos magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. A kolbász, a sertéshús és a savanyú káposzta tökéletes harmóniája az, ami igazán különlegessé teszi ezt az ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húskeverék

  • 500 g sertéshús Hozzáadott
  • 200 g kolbász Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott

Káposztás réteg

  • 1 Fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott

A tetejére

  • 200 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A sertéshúst kis kockákra vágjuk, a kolbászt karikákra. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és a kolbászt, majd megszórjuk pirospaprikával, sóval és borssal.

3. Lépés

A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk, majd egy tűzálló tálat kiolajozunk és a káposztánk felét beleterítjük. Megszórjuk köménymaggal.

4. Lépés

A húsmasszát ráhalmozzuk a káposztára, majd a maradék káposztát is ráterítjük. A tetejét meglocsoljuk a tejföllel.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 60-90 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára sül.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni. Friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új