Forrás: Pixabay
Könnyed és ízletes Serpenyős Csirkemell
A Serpenyős Csirkemell egy könnyed, mégis ízletes étel, amelyet bármilyen körettel kísérhetünk. Az elkészítése gyors és egyszerű, így tökéletes választás lehet a hétköznapokra. A csirkemell serpenyőben való készítése kihozza az ízét, és kiegészítve némi fűszerezettel, egy igazán különleges és ízletes étel bacharolódik.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell filé
- só, bors
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál majoranna vagy kakukkfű
- 1 citrom leve
- 1 Fej hagyma
- 1 dl fehérbor (opcionális)
Eljárás
A csirkemelleket alaposan mossuk meg és tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd adjuk hozzá az aprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Ekkor adjuk hozzá a csirkemelleket, és pirítsuk meg minden oldalukat.
Amikor a csirkemell már szép aranybarna színű, adjuk hozzá a pirospaprikát és a majorannát (vagy a kakukkfüvet), majd öntsük fel a fehérborral (ha használunk), vagy egy kis vízzel, és főzzük további 10-15 percig, amíg a csirkemell teljesen átsül.
Végül öntsük rá a citromlevet, majd főzzük még 1-2 percig.
Tálaljuk rizzsel, salátával, vagy a kedvenc köretünkkel.