HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyed és ízletes Serpenyős Csirkemell

A Serpenyős Csirkemell egy könnyed, mégis ízletes étel, amelyet bármilyen körettel kísérhetünk. Az elkészítése gyors és egyszerű, így tökéletes választás lehet a hétköznapokra. A csirkemell serpenyőben való készítése kihozza az ízét, és kiegészítve némi fűszerezettel, egy igazán különleges és ízletes étel bacharolódik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell filé Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál majoranna vagy kakukkfű Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket alaposan mossuk meg és tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd adjuk hozzá az aprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a csirkemelleket, és pirítsuk meg minden oldalukat.

4. Lépés

Amikor a csirkemell már szép aranybarna színű, adjuk hozzá a pirospaprikát és a majorannát (vagy a kakukkfüvet), majd öntsük fel a fehérborral (ha használunk), vagy egy kis vízzel, és főzzük további 10-15 percig, amíg a csirkemell teljesen átsül.

5. Lépés

Végül öntsük rá a citromlevet, majd főzzük még 1-2 percig.

6. Lépés

Tálaljuk rizzsel, salátával, vagy a kedvenc köretünkkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új