Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-soup
Könnyed hideg meggyleves
A hideg meggyleves egy frissítő és könnyű nyári desszert, amely tökéletes választás forró nyári napokra. A friss meggyekkel ízesített levest hidegen tálaljuk, amely kellemesen hűsít.
Hozzávalók
- 500 g magozott meggy
- 100 g cukor
- 1 l víz
- 1 vaníliarúd vagy vaníliakivonat
- friss mentalevél a díszítéshez
- 1 citromkarika a díszít
Eljárás
Mossuk meg alaposan a meggyeket, majd távolítsuk el a magokat.
Egy lábasban forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a cukrot.
Vágjuk félbe a vaníliarudat és kaparjuk ki a magokat, majd tegyük a lábasba, vagy adjunk hozzá vaníliakivonatot. Keverjük össze.
Adjuk hozzá meggyeket a lábasba, majd főzzük közepes lángon kb. 15-20 percig, a meggyek megpuhulnak.
5 Vegyük ki a vaníliarudat és hűtsük le a levest a hűtőszekrényben legalább 2 órán át, hogy teljesen kihűljön.
Tálalás előtt dísztsük a friss mentalevelekkel és citromkarikával.