HIRDETŐ
Könnyed Jókai bableves csülökkel
A Jókai bableves csülökkel egy igazi magyaros étel, amelyet a híres író, Jókai Mór szeretett. Tartalmas, ugyanakkor könnyed leves, ami a bab és csülök ízvilágát ötvözi.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 50 dkg tarkabab
- pár csíkokra vágott sárgarépa és fehérrépa
- 1 Csomag petrezselyemzöld
- 1 csülök
- 1 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet kömény
- 1 csapott kávéskanál pirospaprika
- 2 lapot babérlevél
- só és bors
- 10 dkg debreceni kolbász
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
Az előző este beáztatott babot tegyük fel főni.
2. Lépés
Amikor a bab már majdnem kész, adjuk hozzá a darabokra vágott csülköt, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a köményt.
3. Lépés
Hámozott és aprított hagymát üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a bableveshez öntjük.
4. Lépés
Hozzáadjuk a darabokra vágott répát és petrezselymet, majd fűszerezzük sóval, borssal.
5. Lépés
Répával és petrezselyemmel tovább főzzük.
6. Lépés
A főzési idő vége felé hozzáadjuk a darabokra vágott debreceni kolbászt.
7. Lépés
Amikor minden hozzávaló megpuhult, elkészült a leves.