HIRDETŐ

Könnyed Jókai bableves csülökkel

A Jókai bableves csülökkel egy igazi magyaros étel, amelyet a híres író, Jókai Mór szeretett. Tartalmas, ugyanakkor könnyed leves, ami a bab és csülök ízvilágát ötvözi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg tarkabab Hozzáadott
  • pár csíkokra vágott sárgarépa és fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Csomag petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 csülök Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csipet kömény Hozzáadott
  • 1 csapott kávéskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 lapot babérlevél Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 10 dkg debreceni kolbász Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az előző este beáztatott babot tegyük fel főni.

2. Lépés

Amikor a bab már majdnem kész, adjuk hozzá a darabokra vágott csülköt, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a köményt.

3. Lépés

Hámozott és aprított hagymát üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a bableveshez öntjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a darabokra vágott répát és petrezselymet, majd fűszerezzük sóval, borssal.

5. Lépés

Répával és petrezselyemmel tovább főzzük.

6. Lépés

A főzési idő vége felé hozzáadjuk a darabokra vágott debreceni kolbászt.

7. Lépés

Amikor minden hozzávaló megpuhult, elkészült a leves.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új