HIRDETŐ

Könnyed Jókai bableves csülökkel

A Jókai bableves csülökkel egy igazi magyaros étel, amelyet a híres író, Jókai Mór szeretett. Tartalmas, ugyanakkor könnyed leves, ami a bab és csülök ízvilágát ötvözi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg tarkabab Hozzáadott
  • pár csíkokra vágott sárgarépa és fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Csomag petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 csülök Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csipet kömény Hozzáadott
  • 1 csapott kávéskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 lapot babérlevél Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 10 dkg debreceni kolbász Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az előző este beáztatott babot tegyük fel főni.

2. Lépés

Amikor a bab már majdnem kész, adjuk hozzá a darabokra vágott csülköt, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a köményt.

3. Lépés

Hámozott és aprított hagymát üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a bableveshez öntjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a darabokra vágott répát és petrezselymet, majd fűszerezzük sóval, borssal.

5. Lépés

Répával és petrezselyemmel tovább főzzük.

6. Lépés

A főzési idő vége felé hozzáadjuk a darabokra vágott debreceni kolbászt.

7. Lépés

Amikor minden hozzávaló megpuhult, elkészült a leves.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek