Forrás: Pixabay: pastel100
Könnyű autentikus olasz Tiramisu recept
Van valami különleges a gazdag eszpresszóval átitatott sütemények és az édes, krémes mascarpone krém kombinációjában, amely egyenesen Olaszországba repíti Önt.
Hozzávalók
- 2 csészék Erős eszpresszó, lehűtve
- 2 evőkanál Rum vagy brandy (nem kötelező)
- 3 Nagy tojások, szétválasztva
- 3⁄4 csésze Kristálycukor
- 8 oz mascarpone sajt
- 1 csésze Tejszínt
- 2 csomagok Ladyfinger kekszekből
- Kakaópor a porozáshoz
Eljárás
Egy sekély tálban keverje össze az eszpresszót és a rumot vagy a brandyt. Ezt tegye félre. Egy csipetnyi likőr hozzáadása autentikus és erőteljes ízt kölcsönöz a desszertnek, de nyugodtan kihagyhatja, ha az alkoholmentes változatot részesíti előnyben.
Egy nagy tálban a tojássárgákat és a cukrot addig verjük, amíg krémes, halványsárga keveréket nem kapunk. Ez eltarthat néhány percig, de legyünk türelmesek, mivel ez a lépés kulcsfontosságú a gazdag, krémes állag eléréséhez.
Adjuk hozzá a mascarpone sajtot a tojássárgájás keverékhez, és verjük simára, amíg jól összeáll.
Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét, amíg kemény habbá nem áll össze. Ez könnyedséget kölcsönöz a tiramisunak. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgassa bele a mascarpone és a tojássárgája keverékébe.
Egy külön tálban verjük fel a tejszínt, amíg lágy csúcsokat nem képez. Óvatosan forgassuk bele a mascarpone és a tojásos keverékbe, hogy könnyű és krémes állagú legyen.
Mártogassuk az egyes mézeskalácsokat az eszpresszó és a rum keverékébe, ügyelve arra, hogy minden oldalukat bevonja. Legyünk gyorsak, nehogy a sütik túlságosan átázzanak és átázzanak. Fektesse ezeket egy tál aljára.
A mascarponés krémkeverék felét rétegezzük a mézeskalácsra. Ismételjük meg a mártott mézeskalács és a mascarponekrém másik rétegével.
Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 2-4 órára, vagy ha lehet, egy éjszakára. Az ízek felerősödnek, és a desszert még finomabb lesz egy éjszakát a hűtőben töltve.
Tálalás előtt a tetejét bőségesen megszórjuk kakaóporral. Ezt a desszertet ideálisan hűtve, a hűtőszekrényből tálaljuk.