HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: pastel100

Könnyű autentikus olasz Tiramisu recept

Van valami különleges a gazdag eszpresszóval átitatott sütemények és az édes, krémes mascarpone krém kombinációjában, amely egyenesen Olaszországba repíti Önt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 csészék Erős eszpresszó, lehűtve Hozzáadott
  • 2 evőkanál Rum vagy brandy (nem kötelező) Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások, szétválasztva Hozzáadott
  • 34 csésze Kristálycukor Hozzáadott
  • 8 oz mascarpone sajt Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 2 csomagok Ladyfinger kekszekből Hozzáadott
  • Kakaópor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

270 perc.
1. Lépés

Egy sekély tálban keverje össze az eszpresszót és a rumot vagy a brandyt. Ezt tegye félre. Egy csipetnyi likőr hozzáadása autentikus és erőteljes ízt kölcsönöz a desszertnek, de nyugodtan kihagyhatja, ha az alkoholmentes változatot részesíti előnyben.

2. Lépés

Egy nagy tálban a tojássárgákat és a cukrot addig verjük, amíg krémes, halványsárga keveréket nem kapunk. Ez eltarthat néhány percig, de legyünk türelmesek, mivel ez a lépés kulcsfontosságú a gazdag, krémes állag eléréséhez.

3. Lépés

Adjuk hozzá a mascarpone sajtot a tojássárgájás keverékhez, és verjük simára, amíg jól összeáll.

4. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét, amíg kemény habbá nem áll össze. Ez könnyedséget kölcsönöz a tiramisunak. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgassa bele a mascarpone és a tojássárgája keverékébe.

5. Lépés

Egy külön tálban verjük fel a tejszínt, amíg lágy csúcsokat nem képez. Óvatosan forgassuk bele a mascarpone és a tojásos keverékbe, hogy könnyű és krémes állagú legyen.

6. Lépés

Mártogassuk az egyes mézeskalácsokat az eszpresszó és a rum keverékébe, ügyelve arra, hogy minden oldalukat bevonja. Legyünk gyorsak, nehogy a sütik túlságosan átázzanak és átázzanak. Fektesse ezeket egy tál aljára.

7. Lépés

A mascarponés krémkeverék felét rétegezzük a mézeskalácsra. Ismételjük meg a mártott mézeskalács és a mascarponekrém másik rétegével.

8. Lépés

Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 2-4 órára, vagy ha lehet, egy éjszakára. Az ízek felerősödnek, és a desszert még finomabb lesz egy éjszakát a hűtőben töltve.

9. Lépés

Tálalás előtt a tetejét bőségesen megszórjuk kakaóporral. Ezt a desszertet ideálisan hűtve, a hűtőszekrényből tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új