HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: pastel100

Könnyű autentikus olasz Tiramisu recept

Van valami különleges a gazdag eszpresszóval átitatott sütemények és az édes, krémes mascarpone krém kombinációjában, amely egyenesen Olaszországba repíti Önt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 csészék Erős eszpresszó, lehűtve Hozzáadott
  • 2 evőkanál Rum vagy brandy (nem kötelező) Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások, szétválasztva Hozzáadott
  • 34 csésze Kristálycukor Hozzáadott
  • 8 oz mascarpone sajt Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 2 csomagok Ladyfinger kekszekből Hozzáadott
  • Kakaópor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

270 perc.
1. Lépés

Egy sekély tálban keverje össze az eszpresszót és a rumot vagy a brandyt. Ezt tegye félre. Egy csipetnyi likőr hozzáadása autentikus és erőteljes ízt kölcsönöz a desszertnek, de nyugodtan kihagyhatja, ha az alkoholmentes változatot részesíti előnyben.

2. Lépés

Egy nagy tálban a tojássárgákat és a cukrot addig verjük, amíg krémes, halványsárga keveréket nem kapunk. Ez eltarthat néhány percig, de legyünk türelmesek, mivel ez a lépés kulcsfontosságú a gazdag, krémes állag eléréséhez.

3. Lépés

Adjuk hozzá a mascarpone sajtot a tojássárgájás keverékhez, és verjük simára, amíg jól összeáll.

4. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét, amíg kemény habbá nem áll össze. Ez könnyedséget kölcsönöz a tiramisunak. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgassa bele a mascarpone és a tojássárgája keverékébe.

5. Lépés

Egy külön tálban verjük fel a tejszínt, amíg lágy csúcsokat nem képez. Óvatosan forgassuk bele a mascarpone és a tojásos keverékbe, hogy könnyű és krémes állagú legyen.

6. Lépés

Mártogassuk az egyes mézeskalácsokat az eszpresszó és a rum keverékébe, ügyelve arra, hogy minden oldalukat bevonja. Legyünk gyorsak, nehogy a sütik túlságosan átázzanak és átázzanak. Fektesse ezeket egy tál aljára.

7. Lépés

A mascarponés krémkeverék felét rétegezzük a mézeskalácsra. Ismételjük meg a mártott mézeskalács és a mascarponekrém másik rétegével.

8. Lépés

Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 2-4 órára, vagy ha lehet, egy éjszakára. Az ízek felerősödnek, és a desszert még finomabb lesz egy éjszakát a hűtőben töltve.

9. Lépés

Tálalás előtt a tetejét bőségesen megszórjuk kakaóporral. Ezt a desszertet ideálisan hűtve, a hűtőszekrényből tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek