HIRDETŐ

Könnyű és ízletes Áfonyás sajttorta

Ez a finom és könnyű sajttorta tökéletes választás az áfonya szezonban. Az édes, enyhén savanykás, tökéletesen sima és krémes süti egy fantasztikus desszert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 200 g keksz morzsára tört Hozzáadott
  • 100 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 250 ml habtejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 200 g friss áfonya (plusz extra a díszítéshez) Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a kekszmorzsát és az olvasztott vajat egy tálban, majd nyomkodjuk az al egy 24 cm átmérőjű tortaformában. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

2. Lépés

Miközben a kekszes alap hűl, keverjük össze a krémsajtot, a porcukrot, a citromlevet és a vanília kivonatot egy másik tálban, amíg krémes állagú nem lesz.

3. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, majd óvatosan keverjük hozzá a krémsajtkeverékhez.

4. Lépés

Adjuk hozzá az áfonyát és óvatosan keverjük össze.

5. Lépés

Öntsük a krémet a hűtött kekszes alapra.

6. Lépés

Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, hogy megkeményedjen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új