HIRDETŐ
Könnyű és ízletes Áfonyás sajttorta
Ez a finom és könnyű sajttorta tökéletes választás az áfonya szezonban. Az édes, enyhén savanykás, tökéletesen sima és krémes süti egy fantasztikus desszert.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 200 g keksz morzsára tört
- 100 g olvasztott vaj
- 150 g porcukor
- 250 ml habtejszín
- 2 evőkanál citromlé
- 200 g friss áfonya (plusz extra a díszítéshez)
- 1 teáskanál vanília kivonat
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a kekszmorzsát és az olvasztott vajat egy tálban, majd nyomkodjuk az al egy 24 cm átmérőjű tortaformában. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
2. Lépés
Miközben a kekszes alap hűl, keverjük össze a krémsajtot, a porcukrot, a citromlevet és a vanília kivonatot egy másik tálban, amíg krémes állagú nem lesz.
3. Lépés
Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, majd óvatosan keverjük hozzá a krémsajtkeverékhez.
4. Lépés
Adjuk hozzá az áfonyát és óvatosan keverjük össze.
5. Lépés
Öntsük a krémet a hűtött kekszes alapra.
6. Lépés
Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, hogy megkeményedjen.